Diari La Veu del País Valencià
Demanen a la Fiscalia que investigue un brot infecciós a l’Hospital d’Alzira amb 4 morts
EFE / Alzira.

El Defensor del Pacient ha demanat a la Fiscalia de València que investigue la possible existència d’un brot infecciós a l’hospital La Ribera d’Alzira que, segons assegura l’associació, ha provocat quatre morts adults i un nombre no determinat de xiquets, a més de l’ingrés d’una desena de pacients en la UCI.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han assegurat que no existeix cap brot infecciós a l’hospital i que no tenen constància que s’haja presentat una denúncia sobre aquests hipotètics fets.

En un comunicat, l’associació El Defensor del Pacient indica que ha enviat una comunicació a la fiscal-cap de València, Teresa Gisbert, en la qual sol·licita una “recerca exhaustiva” per a determinar l’origen d’aquest brot provocat, segons assenyala, per un bacteri que produeix pneumònia.

Segons El Defensor del Pacient, tots els afectats, que són tant persones majors com xiquets, van ingressar per causes diferents i van ser infectats durant la seua estada en l’hospital, sense que hagen rebut informació satisfactòria per part dels facultatius.

Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat ha assegurat que “no existeix cap brot infecciós en les unitats de vigilància intensiva” de l’Hospital d’Alzira i que periòdicament es realitzen mesuraments de patògens en els quiròfans i unitats de vigilància intensiva de tots els hospitals del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa