Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent redueix un 33% el seu deute des de 2011
Redactaveu / Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit reduir un 33% el seu deute des de 2011 malgrat augmentar la partida social i sense pujar els impostos. Aquesta reducció del deute bancari, de 20,5 a 13,8 milions d’euros, s’ha posat de manifest al plenari municipal, en el qual s’han aprovat els pressupostos municipals per a 2014 amb els vots a favor de PSPV, Compromís i EU, i els vots en contra del PP.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que aquests comptes municipals “continuen demostrant que es poden evitar les retallades i reduir el deute si es gestiona amb eficàcia”, donant continuïtat a les quatre línies bàsiques de l’acció del Govern: aconseguir una gestió eficient; prestar especial atenció a les polítiques socials; generar treball apostant per l’activitat econòmica, i afavorir la participació ciutadana.

Amb els pressupostos per a 2014, les partides de despesa corrent i de personal s’han rebaixat en quasi dos milions d’euros en tres anys, mentre cada any es destinen més diners a despesa social, “seguint el camí que vam encetar des del primer moment”, incidia l’alcalde.

El regidor d’Hisenda, Josep Francès, destacava el fet que que cada exercici el Govern d’Ontinyent està aprovant més prompte els pressupostos, “i enguany, per primera volta des de fa més d’una dècada, el pressupost per a l’any vinent s’aprovarà en l’any vell”. Francés destacava que els pressupostos, sobretot, “són responsables, perquè afrontem les necessitats d’aquells que estan passant-ho malament, i també realistes, perquè en seguir reduint el deute estem pensant en els ciutadans del futur, pensant en el llarg termini, perquè aquesta és la manera com l’Ajuntament tindrà una economia sostenible amb la qual millorar la ciutat”.

Des del Govern d’Ontinyent han donat exemples de la gestió eficient que ha permès reduir la despesa corrent i de personal malgrat la pujada de l’IVA, de l’IPC i els costos de l’energia elèctrica, com ara el pla de reubicació de lloguers (que ha permés gastar de 220.000 euros en 2010 a 48.000 euros en 2014).

Als pressupostos de 2014 “es torna a centrar l’acció de govern en les persones”, i així les ajudes de 1a necessitat passen dels 150.000 € que es destinaven en 2011 als 250.000 € d’aquest any, quasi duplicant-se.

Des del Govern d’Ontinyent afegeixen que “un any més, la prioritat torna a ser la generació de treball, l’aposta per l’activitat econòmica”, i per això es preveu donar continuïtat al Pla d’Eficiència Urbana al qual es destinaran més d’un milió d’euros i a les obres iniciades gràcies al superàvit: “Des del primer moment ho tinguérem clar: es fiquen com es fiquen i facen el que facen, el superàvit ha de ser per a les persones i no per als bancs”. Amb aquest objectiu, el pressupost preveu 300.000 € per finalitzar les obres ja iniciades.

Els pressupostos de 2014 també fan un pas endavant en altre dels eixos del treball del Govern d’Ontinyent, com és l’impuls a la participació ciutadana, amb un procés de priorització de projectes que materialitzarà el treball d’informació i formació a la ciutadania sobre aquestos pressupostos (amb assemblees ciutadanes als barris i una jornada formativa amb tècnics i polítics); donant pas a una “fase de decisió” que, com es va avançar, permetrà als mateixos ciutadans decidir quines seran les inversions del ‘Pla d’Ocupació 2014’ dotat amb 350.000 €.

Comparteix

Icona de pantalla completa