Diari La Veu del País Valencià
Marga Sanz: “El cicle del PP està finiquitat”
RedactaVeu / València

Marga Sanz afirma que el panorama actual del País Valencià “és desolador. Aquest Consell ha continuat, durant el 2013, amb les retallades brutals i amb l’empitjorament dels serveis públics essencials. Retallades que afecten, a més, la capacitat de la Generalitat per fer polítiques actives d’ocupació i de reactivament econòmic. El govern ha fracassat també en la seua reestructuració del sector públic i ha provocat acomiadaments i molt de patiment, i recordem que aquestos EROs han estat tombats pels tribunals, com és el cas de RTVV o VAERSA”, recorda.

Per a Esquerra Unida, la radiografia de 2013 “és summament preocupant. Ha crescut exponencialment el deute públic i el govern de Fabra ha mostrat una incapacitat manifesta contínua per contenir el dèficit en els límits imposats per Rajoy i la ‘Troika’. A més, Fabra actua com una mera titella de Rajoy. Encara estem esperant alguna mesura efectiva per resoldre el problema del finançament, perquè fins ara sols hem rebut una hipoteca de la nostra autonomia i de la nostra capacitat d’autogovern”, destaca Sanz.

La parlamentària acusa el president “d’empitjorar la crisi institucional que viu el País Valencià des de fa ja anys. La famosa línia roja ha sigut hilarant, i els problemes del PP amb la corrupció han crescut amb un hemicicle ple d’imputats a qui Fabra no es capaç de guanyar el pols”.

Sanz afirma que aquest Consell “no ofereix cap idea per a un projecte de futur. Segueix esperant que la crisi escampe per art de màgia per tornar al model anterior de la rajola, de les privatitzacions, de l’especulació i el malbaratament”.

La síndica afegeix: “Cal un canvi urgent que ha de venir necessàriament d’unes eleccions anticipades. Són possibles altres polítiques que treballen, entre altres objectius, per la creació d’ocupació, per un finançament just, una reforma fiscal progressiva i la persecució del frau fiscal, la defensa a ultrança dels serveis públics i la protecció social, l’impuls d’un model productiu sostenible, per una societat veritablement democràtica que es gestione amb transparència, sense corrupció i amb austeritat”, reclama.

Comparteix

Icona de pantalla completa