Diari La Veu del País Valencià
Curts per la igualtat a Silla
Joves de l’ESO de Silla han visualitzat durant aquesta setmana el curtmetratge Diana en la Red, de la directora Paqui Méndez, organitzats per la Regidoria d’Igualtat i el Consell de la Dona. Han participat activament en la xarrada-taller per conèixer la problemàtica de la violència de gènere en l’adolescència. A través d’audiovisual, han conegut la història de “mal amor” entre Diana i Rocky i han conegut què és la violència de gènere, com es produeix i quines repercussions té en la vida de la jove parella.

D’aquesta manera s’han tractat de donar les claus perquè la població escolar de l’ESO puga diferenciar on es troben els límits que marquen la violència de gènere en les seues relacions i puguen conèixer les característiques bàsiques que ha de reunir una relació de parella perquè els proporcione seguretat i els ajude a créixer com a persones.

Des de la Regidoria d’Igualtat s’han programat aquestes sessions per tractar de pal·liar allò que indiquen els estudis oficials del Ministeri de Serveis Socials, Salut i Igualtat que evidencien un augment en el nombre de xiques que reconeixen haver patit comportaments propis de la violència de gènere (com el control de la parella o l’aïllament) i també de xics que admeten haver-la exercit: http://www.violenciagenero.msssi.gob.es/.

La regidora d’igualtat, Raquel Sánchez, agraeix la col·laboració i implicació dels equips directius i docents dels centres de secundària en les activitats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, per tal de mostrar que la violència cap a les dones és una violació dels drets humans: el dret a la seguretat individual, a la dignitat, a la integritat física i psicològica i a tindre una vida plena.

“Totes i tots condemnem la violència de gènere i passem a l’acció per a combatre-la amb la millor eina que és l’educació dels nostres joves”, ha destacat Raquel Sánchez, regidora d’Igualtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa