Diari La Veu del País Valencià
Benvinguda al CFPA amb un Berenar Intercultural a Silla
El passat dijous 27 d’octubre, a les 17:30 h, al Centre de Formació de Persones Adultes de Silla es va celebrar la Festa de Benvinguda amb un Berenar Intercultural on es va poder degustar des de paella valenciana i coques de cacau, fins als plats elaborats per persones de les diferents nacionalitats que conviuen al nostre poble com el Equador, Brasil, Alemanya, Filipines, Senegal, Mauritània, Marroc, Gàmbia, Sàhara, Índia, Rússia, que ens van oferir aperitius i dolços típics. Més d’una vintena de plats de 13 països diferents que serviran als alumnes del Centre Formació de Persones Adultes per aprendre temes que res tenen a veure amb la gastronomia.

Encara que no és la primera vegada que se celebra el berenar del món, aquest any no solament és un lloc de trobada gastronòmica i intercultural. Seguint amb la línia d’innovació i millora del centre, aquest curs l’activitat s’ha plantejat des d’una perspectiva molt més educativa ja que els docents han desenvolupat tota una programació didàctica entorn d’aquest esdeveniment que els portarà a treballar diverses àrees del saber com, per exemple, matemàtiques i les llengües oficials a través de l’anàlisi de les receptes; geografia, fent especial èmfasi en la localització espacial i les principals característiques de cadascun dels països participants, i, per descomptat, alguns temes transversals tan importants com la tolerància, els drets humans i el respecte per la diversitat.

Tot aquest treball culminarà amb l’elaboració d’un llibre per part dels mateixos alumnes, el qual inclourà, a més de les diferents receptes, una sèrie de curiositats sobre els diferents països i cultures que serà editat per l’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria d’Educació, i que es repartirà entre els alumnes al final de curs.

El Berenar Intercultural va comptar amb l’assistència de més de 150 persones, ja que van ser molts els veïns i les veïnes que es van acostar i van gaudir dels plats típics de les diferents nacionalitats.

L’acte va concloure amb unes paraules del director del Centre de Formació de Persones Adultes i de la regidora d’Educació, Raquel Sánchez.

Comparteix

Icona de pantalla completa