El Consell, contrari a la gratuïtat del telèfon d’informació 012

El govern valencià no promociona el número equivalent que estalviaria pagar la telefonada als ciutadans amb tarifes plantes contractades
29 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
Oltra també inquirí al Consell per quin motiu no s’especifica amb la suficient claredat que el 96 386 600 és l’equivalent al 012, que pot eixir completament gratuït als usuaris amb tarifa plana mentre el 012 sempre suposa un cost, siga quina siga la tarifa contractada amb la companyia telefònica.
 
Tal i com va exposar la diputada autonòmica en la seua pregunta parlamentària adreçada al Consell, la Resolució de 21 de novembre de 2012, de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions que atribueix el número 012 d’informació de les administracions autonòmiques permet diverses opcions de preus per la trucada a aquest servei, una de les opcions és la gratuïtat del servei.
 
Compromís denuncia que a la web del PROP-012 de la Generalitat Valenciana, no s’especifica el preu real i final del cost de les telefonades a aquest servei. Igualment, en el cas de persones que tinguen tarifes planes per telefonades gratuïtes a fixes, es podrien acollir a un número que els eixiria totalment gratuït com és el 96 386 600, que el remetria al mateix punt d’informació telefònica, amb la diferència que el 012 els suposaria un cost per ser un número especial i per tant no subjecte a tarifa plana, i l’altre no. Compromís critica que la promoció que des del Consell és fa del número 96 386 600, és nul·la, més enllà d’una referència a la web de la Generalitat.
 
En eixe cas, per exemple, les trucades des d’altres comunitats autònomes al servei d’informació de la Generalitat, en el cas de ciutadans que gaudisquen de tarifes planes, els eixiria completament gratuït, perquè han de remitir-se obligatòriament al 96 386 600, mentre que a ciutadans del nostre País, pensant que el 012 és gratuït, sempre els eixirà a pagar.
 
Segons la resposta donada ara a Compromís pel Conseller d’Hisenda i Administració Pública, des del naixement d’aquest servei telefònic l’any 1996, es va optar per un preu fix per a les telefonades entenent que el 012 no és un servei de primera necessitat que justificaria la gratuïtat per al ciutadà com sí ho és el telèfon d’emergències 112. Així es va optar, entre les quatre opcions possibles, per la que imposa el preu de trucada ordinària fix-fix o mòbil-fix al territori estatal.
 
next