Diari La Veu del País Valencià
Silla signa un conveni per a acabar amb l’abandó i el maltractament animal
Ahir, al pati de la Torre musulmana, va tindre lloc la signatura del conveni de col·laboració pel benestar dels animals de companyia del municipi entre l’Ajuntament, la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Silla, la protectora internacional Let’s Adopt i l’hospital veterinari Valencia Sur.

Aquest conveni té per objecte establir els compromisos que assumeixen cadascuna de les entitats signatàries per promoure la protecció de la salut pública, dels drets dels animals, especialment els animals abandonats, i l’auxili dels animals de companyia malalts o ferits abandonats que hi ha al municipi de Silla, de forma que, totes les parts es comprometen a recollir els animals maltractats i abandonats als carrers de Silla i traslladar-los a l’hospital per ser tractats mèdicament amb l’objectiu d’una posterior adopció. A més, també s’hi preveu l’impuls de campanyes divulgatives i de conscienciació que contribuïsquen a fomentar el respecte als animals i la prevenció de l’abandó i l’adopció d’aquests animals.

Aquest conveni no haguera estat possible sense la participació, de forma totalment altruista, de l’hospital veterinari Valencia Sur, un dels més importants en la seua especialitat a Espanya, que també s’ha oferit a esterilitzar les colònies d’animals.

Gran Fira i càsting per a ser la imatge de la nova campanya de conscienciació

Com en tota campanya, la divulgació i conscienciació a la ciutadania és alguna cosa essencial. Per això, a Silla se celebrarà aquest diumenge la primera fira animalista que comptarà amb la participació de més de 35 associacions, convertint-la així en una de les més importants de la província. Es realitzarà un taller d’educació i habilitats canines a càrrec de la Unitat Canina de la Policia Local de Burjassot, una desfilada de mascotes per ser adoptades, un concurs de gossos i moltes activitats més.

A més, dissabte, al parc de l’Estació de Silla, tindrà lloc un càsting de gossos amb els seus amos per a elegir els protagonistes de la campanya «Si tens un gos, sigues cívic». El termini d’inscripció per a poder participar en el càsting estarà obert fins al dia 20 d’octubre. Les places són limitades.

Comparteix

Icona de pantalla completa