Diari La Veu del País Valencià
Educació anuncia desdoblaments en ESO i Batxillerat per a millorar Llengua i Matemàtiques
Europa Press / València

Així ho han avançat fonts del departament, que han explicat que la intenció és que la mesura es puga aplicar ja el curs que ve, a partir del pròxim mes de setembre, encara que han incidit que queda encara el període de negociació amb els agents de la comunitat educativa. Mitjançant aquesta iniciativa, les classes es dividirien en dues per a poder proporcionar una atenció més individualitzada als estudiants.

Els desdoblaments -és a dir la introducció de dos docents en un grup- es durà a terme en aquelles unitats que aconseguisquen les ràtios màximes i suposarà la incorporació de més professorat a través d’instruments com el contracte programa i, en concret, d’eines incloses en ell, com el Pla Exit.

La filosofia és que la divisió dels alumnes es faça tenint en compte el seu nivell acadèmic, de manera que aquells estudiants que més ajuda necessiten en aquestes matèries vagen en un mateix subgrup i puguen rebre així major atenció, al seu ritme, per a la consecució d’objectius mínims que han de ser comuns.

A més, la permanència de l’alumnat en un o en un altre grup dependrà de la seua evolució al llarg del curs, d’acord amb els resultats de les diferents avaluacions i criteris pedagògics que establisca el professorat. Així mateix, amb aquesta mesura el professorat podrà adoptar mètodes i estratègies més concordes amb el perfil del seu grup.

Des del punt de vista organitzatiu no es veurà alterada l’activitat del centre perquè les classes s’impartiran en horaris coincidents i suposarà un increment de les plantilles docents la quantificació de les quals dependrà del nombre de centres que pretenguen participar en la convocatòria i del nombre de grups que pretenguen desdoblegar.

Comparteix

Icona de pantalla completa