Diari La Veu del País Valencià
Guillén: “Sóc l’únic alcalde d’Oriola sense problemes amb la Justícia”
EFE / RedactaVeu / Oriola

Guillén s’ha referit d’aquesta forma a la moció de censura que el PP i dos regidors triats pel CLr-Clar (Pedro Mancebo i Juan Ignacio López-Bas) pretenen fer prosperar el pròxim dia 3, a l’espera que s’aclarisca si aquests dos últims poden votar legalment a favor de la iniciativa en aquesta sessió.

Guillén és l’alcalde ecologista de major rellevància de l’Estat espanyol, el segon és de Villena (Francisco Esquembre), i dirigeix un dels majors termes municipals i una població de més de 90.000 habitants.

En les eleccions de 2011 i malgrat tenir només 3 dels 25 regidors de la corporació, es va convertir en alcalde amb el suport dels 6 del PSPV-PSOE i els 4 del CLr-Clar, encara que aquesta última coalició li va retirar el suport fa poc menys d’un any.

Guillén ha relatat que, davant la situació de la moció de censura, ha optat per arreplegar les seues pertinences del despatx de l’alcaldia, encara que ha insistit que el govern que ha treballat aquests dos anys per la ciutat “mereix una consideració”.

“Si el dia 3 de gener tira endavant una moció de censura seguiré treballant des de l’oposició, tal com he intentat fer-ho en el grup de govern”, ha subratllat. Del seu llegat polític, en cas que el dia 3 deixe el càrrec, ha destacat que en dos anys d’una crisi econòmica “terrible ha mantingut i fins i tot millorat els serveis públics, els llocs de treball i sense fer retallades de cap tipus, sempre defensant els interessos generals de tots els ciutadans”.

Per açò, ha demanat ser recordat pel “gran treball realitzat per Oriola, l’honradesa en tots els sentits i l’honestedat en els plantejaments, així com la transparència i proximitat de l’ajuntament”. Ha subratllat que sota el seu mandat “no s’ha gastat ni un cèntim més del que estava pressupostat” per evitar incrementar el deute milionari que ja manté el consistori, i també ha valorat la labor desenvolupada en les pedanies, la costa i el casc urbà oriolà.

Per a Guillén, malgrat la falta de diners els dos últims anys han sigut d’esplendor cultural i educatiu i, com no podia ser d’una altra manera tractant-se del primer alcalde ecologista, de treball en diversos aspectes mediambientals, com la consolidació del Palmerar.

Comparteix

Icona de pantalla completa