Diari La Veu del País Valencià
Silla – ‘Second Round, art i lluita als instituts valencians’
El matí del dimarts dia 3 de maig, els ciutadans de Silla pogueren contemplar l’activitat artística de l’alumnat de plàstica i Batxillerat Artístic de l’IES Sanchis Guarner. La música, la pintura, l’escultura i la dansa en cercavila des de la plaça fins a l’institut on s’ha inaugurat l’exposició «Second Round, art i lluita als instituts valencians».

Aquest projecte, dirigit per la professora del batxillerat artístic, Lola Bosch, és un projecte dels instituts de secundària valencians i que gira al voltant de l’activitat artística que s’hi realitza.

A la plaça del Poble de Silla tinguérem la sort de gaudir del treball que es presentà perquè els ciutadans del poble pogueren contemplar en directe l’activitat artística. La música, la pintura, l’escultura i la dansa són representacions que s’escapen de la vida diària de les persones.

Les activitats que tingueren lloc a la plaça del Poble començaren a les 11.00 h amb un Action Painting (pintura en directe, amb música), al qual va seguir immediatament el parlament d’inauguració del projecte Second Round i la cercavila de l’ART amb el lliurament del nostre tresor a tres personalitats presents. Durant la cercavila, el grup de tabals i dolçaines, dirigit per David Reig, acompanyà la primera dansa dels cabuts, ballada pels alumnes de primer de batxillerat coordinats per Jesús Sevilla. Al mateix temps, i abans de començar l’itinerari de la cercavila pel carrer de València, es va lliurar l’esmentat tresor a les autoritats i es mostrà l’inici d’una escultura col·lectiva. La dansa es tornà a ballar a la cantonada del carrer Santa de Teresa i a la del carrer dels Forns.

Més tard, la cercavila va fer una parada al col·legi Verge dels Desemparats on es realitzà el segon Action Painting. Allí es va repartir una altra part del tresor i s’hi ballà la dansa dels Cabuts.

Finalment, la cercavila arribà a l’institut on aquelles persones que van rebre part del tresor tingueren l’honor d’acabar l’escultura col·lectiva. Tot seguit va tindre lloc un recorregut didàctic per l’Exposició acompanyats de l’alumnat i el professorat de dibuix. En acabar el recorregut, al Saló d’Usos Múltiples, tingué lloc una actuació del cor del centre, un primer parlament del director, Jaume Tortosa, i un segon a càrrec de Ricard Huerta, del Departament de Didàctica de la Universitat de València (UV), i Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV. La cloenda d’aquesta activitat tingué lloc amb una conferència a càrrec de David Mascarell, del Departament de Didàctica de l’Expressió Artística de la UV, sobre dispositius mòbils i tecnologies en línia per a l’educació artística i, finalment, unes paraules a càrrec de la vicedirectora, Fani García.

Comparteix

Icona de pantalla completa