Diari La Veu del País Valencià
Sant Joan per les energies renovables
El subministrament elèctric de l’enllumenat públic i les dependències municipals de Sant Joan passarà a ser d’origen 100% renovable a partir de l’1 de març.

Gràcies a la nova adjudicació que la Regidoria d’Energia i Aigua ha dut a terme, Sant Joan fa un pas important en matèria de sostenibilitat. El subministrament elèctric de l’enllumenat públic i les dependències municipals de Sant Joan passarà a ser d’origen 100% renovable a partir de l’1 de març.

La nova subministradora, Aura Energia, és una companyia dedicada a la comercialització d’electricitat d’origen renovable que compta amb el certificat emés per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que assegura que el 100% de l’energia és neta amb 0% emissions de CO2 i 0% de residus radioactius.

A este fet se suma l’estalvi que en l’últim any s’ha aconseguit a través de les actuacions destinades a reduir l’impacte econòmic i mediambiental de la despesa d’electricitat. El canvi de sistemes d’il·luminació dels edificis públics ha suposat en 2016 un estalvi energètic de 126.349,53 KWh i s’han reduit les emissions de CO2 en 48.644,57 kg, la qual cosa es tradueix en un estalvi econòmic de 23.533,86 €.

El regidor de l’àrea, Sergio Agueitos, ha expressat la necessitat d’apostar per energies no contaminants que no solament suposen un estalvi econòmic, -127.000 € amb el nou plec- sinó que van encaminades cap a un model energètic sostenible que no atempta contra el medi ambient i que repercuteix directament en el benestar de la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa