Diari La Veu del País Valencià
El PSPV a Cotino: A Déu pregant i amb el mall donant”
Europa Press / València

La socialista s’ha pronunciat així arran de les afirmacions de Cotino sobre la reforma de la Llei de l’avortament, en les quals compara amb Herodes els defensors de la interrupció de l’embaràs.

Sobre aquest tema, Rosa Peris ha lamentat que “en ple segle XXI hi haja persones que intenten imposar les seues creences a la resta de la societat intentant criminalitzar les dones que prenen una decisió tan difícil com la d’avortar”.

A més, ha incidit que Cotino era conseller de Benestar Social “quan el govern valencià va impedir l’aplicació de la llei de dependència, i ell i el seu govern són els responsables que al País tinguem un 30% d’exclusió social que suposa que molts xiquets i xiquetes tinguen dificultats cada dia per a menjar”.

“El PP i el Consell són els responsables de no adoptar cap mesura per a garantir unes condicions mínimes a les famílies que ho estan passant malament”, ha recalcat la socialista, qui ha apuntat també que “Cotino és conegut per la seua falta de sensibilitat davant el pitjor accident de metro en el qual van perdre la vida 47 persones”.

Augmentaran els avortaments clandestins

Peris ha recordat que mentre la llei actual “era compartida per una gran majoria de la societat perquè apostava per la llibertat i perquè les dones decidiren”, la reforma d’Alberto Ruiz Gallardón, en canvi, “calciga els drets i llibertats de les dones”.

A més, ha assegurat que aquesta nova norma “no aconseguirà reduir el nombre d’avortaments, sinó que incrementarà els avortaments clandestins que posen en risc la salut de les dones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa