Diari La Veu del País Valencià
Inauguració de l’exposició: ‘El Castell en la caixa obscura’ a Santa Pola
Amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, des de l’Ajuntament de Santa Pola en col·laboració amb l’Associació Cultural l’Antina es realitzen una sèrie d’activitats, el que d’uns anys ençà anomenen L’OCTUBRE CULTURAL.

Un dels actes d’aquesta programació és l’exposició: El Castell en la caixa obscura. L’acte d’inauguració que tingué lloc dilluns passat a la vesprada, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Santa Pola, i va comptar amb la presència de nombrós públic, els autors, a més de la regidora de Cultura i Normalització Lingüística, Ana Anton Ruiz.

Aquesta exposició està organitzada per l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva Santa Pola) i es tracta d’una exposició col·lectiva on 5 autors, per mitjà de la fotografia, han donat la seua particular visió del Castell de Santa Pola. Fotografies en blanc o negre o a color, on uns recreen espais antics o imaginaris al voltant del Castell, altres destaquen elements pròxims a l’edifici o l’edifici en relació amb les persones. Fins i tot també trobem obres on es barreja la tècnica del collage.

Els autors de les obres han estat:

Antoni Baile
Francisco Ballesteros
Francisco Giner
Juan Manuel Molina
Paulina Palos

Tots ells han estat coordinats per Francesc Giner, un santapoler amb una gran sensibilitat artística i un gran interés pel món de l’art.

La regidora Ana Anton, va agrair la col·laboració a tots el autors, al mateix temps que també ho féu a la directora de la Casa de Cultura en acollir aquesta exposició. En la seua intervenció, també es mostrava satisfeta en veure com va creixent l’Octubre Cultural i la bona acceptació que tenen les diverses activitats entre la població. Finalitzava la seua intervenció convidant a la població a participar en tots els actes.

A continuació, la tècnica d’Aviva Santa Pola exposava el perquè d’aquesta exposició i el significat que per a la població té aquest monument. Ja que en forma part de la vida diària i dels esdeveniments més especials del seus veïns. A més de ser l’origen de la Santa Pola actual, la trama urbanística del poble naix al seu voltant, actualment s’ha convertit en una plaça o un carrer important de la ciutat a més de l’edifici més antic i singular de la localitat. M Àngels Sempere afirmava que es podria considerar com un símbol per als santapolers/es.

L’acte va finalitzar amb la intervenció de Francesc Giner, en nom dels diferents autors, per comentar el contingut i les tècniques emprades en l’exposició.

Comparteix

Icona de pantalla completa