Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola – Crítica de l’estat dels serveis públics de la platja accessible
Des de les Regidories d’Acció Social i Turisme i Platges, encapçalades respectivament per Lorenzo A. Cervera i Mercedes Landa, s’emet el següent comunicat, en relació a l’entrada a la web del Grup Municipal Ciutadans en què “[…] critica l’estat dels serveis públics de la platja accessible”.

En primer lloc, vaja per davant el fet que la neteja i el manteniment dels lavabos esmentats són responsabilitat de l’empresa concessionària del servei d’hamaques de les platges urbanes de Santa Pola, tal com s’especifica en els acords que va aprovar l’anterior Corporació amb aquesta empresa.

No obstant això, l’edil Mercedes Landa vol deixar clar que s’ha posat en marxa un seguiment diari de l’estat higiènic dels lavabos, sense observar fins al moment, per part del personal tècnic d’aquest Ajuntament, deficiències significatives, ja que hem de recordar que sí que està entre les atribucions del consistori el vetllar perquè es compleixin les mesures de seguretat i higiene per part de la concessionària. L’esmentat seguiment es mantindrà, tal com constata Landa, fins a la fi de la temporada estival.

En segon lloc, a la pàgina de Facebook de l’agrupació de Ciutadans Santa Pola, al post en què es comparteix la notícia objecte de discussió d’aquest comunicat, es diu que s’ha renunciat a la subvenció per a la rehabilitació d’aquests lavabos, per després de ser finançada aquesta obra amb fons públics propis.

Aquesta afirmació li genera, l’edil d’Acció Social, Lorenzo A. Cervera, seriosos dubtes sobre la intencionalitat de Ciutadans, atès que el seu portaveu, Eva Mora, és convidada a totes les sessions de la Junta de Govern Local, i, si hagués prestat atenció sabria que en primer lloc, quan encara no s’havia produït la convocatòria de la subvenció per a les actuacions d’accessibilitat per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, es tenia la intenció de realitzar l’obra amb fons propis, entenent que era una actuació que no podia caure en l’oblit per part d’aquest equip de govern.

No obstant això, en produir l’esmentada convocatòria, tant A. Cervera com Landa van sol·licitar a prop dels 100.000 € per a escometre aquesta obra i per a la renovació de tot el material dels punts accessibles, obtenint com a resposta de la Conselleria l’obligació de triar entre una de les dues actuacions. És llavors quan, tenint en compte que la remodelació dels lavabos es preveu que costi prop dels 18.000 € (a diferència de la compra del material per als punts accessibles, que ronda als 80.000 €), es decideix seguir endavant amb la subvenció per a la compra de material, de manera que la reforma dels lavabos es costejarà amb fons propis.

Per tant, segons els dos edils, o bé la Sra. Mora no ha entès res del que s’ha debatut en les Juntes de Govern Local (la qual cosa és un fet fart preocupant), o bé ha utilitzat dades esbiaixades a propòsit per a remoure polseguera i obtenir rèdit polític (la qual cosa és encara més preocupant si cap, tenint en compte que les juntes de govern, per tractar-se en elles assumptes amb dades personals que han de ser preservats, no són públiques).

Finalment, els dos regidors volen manifestar el seu compromís amb l’accessibilitat a Santa Pola, i anuncien que l’any que ve els punts accessibles estaran totalment renovats i adaptats a les mesures per a la seguretat de les persones usuàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa