Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola – Exposició ‘VAN GOGH OR NOT VAN GOGH’
L’Ajuntament de Santa Pola (Alacant-Espanya), a través de la seua Regidoria de Cultura, representada per Anna Antón, i la Col·lecció d’Art L’ARLESIENNE (de procedència francesa), presenten en exclusiva mundial l’Exposició documental titulada VAN GOGH OR NOT VAN GOGH, del 8 de Juliol al 11 de Setembre de 2016, a les 8 sales del MUSEU DE LA MAR, situat al Castell-Fortalesa de Santa Pola.

Entre d’altres, es presentés al públic 34 obres inèdites de final del segle XIX pròximes a l’obra de Vincent van Gogh, 18 de les quals són atribuïbles al genial artista, 6 d’elles signades sota el nom de “Vincent”.

Estem davant d’una exposició única, d’incontestable valor artístic, que mostra una selecció de més de dues-centes peces, documents i objectes originals (pintures, dibuixos, gravats, bibliografia, fotografies, vestuari i objectes), resultat d’un estudi i investigació realitzats, durant més de 20 anys, sobre la vida i obra de Vincent van Gogh, que reuneix obres originals del segle XIX.

Entre les obres destaquen:

Una pintura a l’oli sobre tela “Le Japon en Provence”, paisatge de xiprers als afores de Sant-Remy-de-Provence (Provença francesa), pintada a principis de Juliol de 1889 (data documentada), en un poblet coneguda com ” la Galine “, coincidint amb les festes anuals de tancaments taurins.

Una pintura a l’oli sobre tela signada “Vincent”, retrat de la famosa prostituta Rachel, a qui Vincent va lliurar un tros de la seva orella, descoberta al port fluvial “Trinquetaille” d’Arles.

Biblioteca sobre Vincent van Gogh que reuneix les 15 publicacions històriques més notòries i fonamentals relacionades amb la seva vida i obra, amb les que s’ha realitzat aquesta investigació i estudi; primeres edicions datades entre 1884 i 1928, que resulten indispensables per a un profund coneixement de la seva bibliografia.

L’exposició estarà acompanyada d’un catàleg de 40 pàgines disponible en suport imprés i digital.

A més, la directora del Museu del Mar, el comissari de l’Exposició i el Representant de la Col·lecció d’Art L’ARLESIENNE, realitzaran visites guiades per als mitjans de comunicació que ho sol·licitin.

Comparteix

Icona de pantalla completa