Diari La Veu del País Valencià
Els desnonaments a Santa Pola
Ja fa més d’un any que Santa Pola es va convertir en un municipi lliure de desnonaments, després que l’Ajuntament aprovés, per unanimitat de la corporació municipal en Ple, la moció antidesnonaments.
Alhora, l’últim trimestre de l’any passat, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca presento una proposta al consistori instant al nou govern a legislar les demandes de la PAH, presentant mesures de mínims per garantir el dret a l’habitatge i posar fi a els desnonaments i la pobresa energètica. Les 5 mesures són les següents:
1.- Dació en pagament retroactiva: Posar fi als deutes de per vida, a deutes il·legítims, garantir el dret a tornar a començar. Rescatem a persones, no a la banca.
2.- Lloguers assequibles: el lloguer com una opció de vida segura, estable i a un preu assequible.
3.-Stop desnonaments: Ni una família més al carrer.
4.- Habitatge social: Posar fi als pisos buits en mans de la banca creant un parc públic de lloguer. No s’entén que hi hagi gent sense cases i cases sense gent.
5.- Subministraments garantits: No més talls d’aigua, llum i gas. Sense intenció que les despeses els assumeixi el govern municipal, sinó les multinacionals.
Un cop més, l’equip de govern en avinença, va aprovar aquesta moció.
Tot i haver-se declarat municipi lliure de desnonaments, segueixen produint llançaments d’habitatge, qüestió que ha donat lloc a la confusió en la ciutadania.
En el que portem d’any s’han produït 7 (sense detallar els “desnonaments silenciosos”) els quals la PAH va aconseguir paralitzar 03:02 en coordinació amb el departament d’assessoria jurídica de l’Ajuntament i l’OMIC. S’ha aconseguit aturar un total de 5, i 2 queden encara pendents.
El propòsit de l’equip de govern i de la Plataforma és posar fi a aquesta situació.
Cal destacar el treball conjunt i la coordinació de l’administració pública amb el col·lectiu afectat, amb la creació d’una taula de treball composta per un representant de cada partit polític, persones tècniques de Serveis Socials, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, OMIC, Creu Roja, Càritas i la PAH. Aquesta comissió mixta es reuneix de forma ordinària la tercera setmana del cada mes per posar en qüestió les problemàtiques actuals i arribar a acords com ara:
– Implicació i col·laboració del departament d’assessorament jurídica de l’Ajuntament i l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor (OMIC) amb la PAH
-Reunions mantingudes amb els bancs.
-Acords amb SUMA per a la divisió de diferents impostos i pagaments a terminis.
-Compromís de crear un registre d’habitatges buits del municipi.
-Esbrinament pagament IBI habitatges bancs.
-Negativa al contracte social del Banc Sabadell. Reunions per arribar a pactes.
Seguirem treballant per i per a la millora de les condicions del poble santapoler.
Qualsevol persona que vulgui ampliar informació o ajuda sobre desnonaments, podrà contactar amb:
– La PAH al correu electrònic [email protected] en el seu Facebook “PAH SANTA POLA”, o trucant al telèfon 636.55.77.62.
– L’OMIC trucant al telèfon 966. 69. 36. 84, o acudint a l’oficina situada en carrer Castaños, 19, baix.
– Serveis Socials, departament d’assessoria jurídica, trucant al telèfon 966.692.781, o acudint a l’oficina situada en carrer Castaños, 10-12, 4a planta.

Comparteix

Icona de pantalla completa