Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola condemna l’assassinat de Berta Cáceres
Des de l’Ajuntament de Santa Pola volem condemnar l’assassinat de la lideresa indígena Berta Cáceres, perpetrat per homes armats a l’interior de la seua vivenda en la matinada del dijous 3 de març, a Hondures.

Berta Cáceres va ser coordinadora del “Consejo de Pueblos Indígenas de Honduras” (COPINH). Fou una firme defensora dels Drets Humans, del moviment indígena, de les organitzacions populars i va participar en el moviment contra les bases militars nord-americanes en territori lenca. A més, va lluitar contra les grans transnacionals que saquegen la riquesa de les comunitats indígenes i per la justícia social i ambiental, per això en abril del 2015 va rebre el premi mediambiental Goldman, màxim reconeixement mundial per activistes del medi ambient

L’assassinat de Berta Cáceres és l’últim d’una gran llista, per això ella mateixa va denunciar en rodes de premsa l’assassinat de les seues companyes i companys de comunitat.

Degut a les amenaces de mort que portava patint en els últims anys, Berta Cáceres havia de gaudir de protecció especial per part de l’Estat Hondureny, tal i com va reconèixer la Comissió Interamericana de Drets Humans.

Per tots estos motius, des de l’Ajuntament de Santa Pola reconeixem la seua lluita pel medi ambient i els Drets Humans, i mostrem el nostre condol als seus familiars, a les seues companyes de lluita i al poble lenca.

Comparteix

Icona de pantalla completa