Diari La Veu del País Valencià
Ajuntament de Santa Pola auditat per l’Agència de Desenvolupament Local
LA AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL AVALADA PER AENOR PER LA SEUA EFICÀCIA I TRANSPARÈNCIA

L’Agència de Desenvolupament Local ha estat auditada per aconseguir la seva tercera renovació del certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat segons la norma ISO 9001 per AENOR per als serveis de les Polítiques Actives d’ Ocupació, com són : Inserció Laboral, Col·locació i Assessorament a Empreses , Formació per a l’Ocupació i , Assessorament, autoocupació i Emprenedoria , havent-se inclòs en l’abast de certificació el Taller d’ Ocupació Vila de Santa Pola VII , que actualment s’està desenvolupant per a les especialitats de Dinamització Comunitària i , Confecció i Muntatge d’Arts i Aparells de Xarxes.

En l’informe d’auditoria es detallen els canvis més significatius que han estat afectats al sistema de gestió de l’ADL , en el qual es dóna compte que després de les passades eleccions municipals , es va produir un canvi en l’equip de Govern Municipal , estant al capdavant l’Ajuntament l’alcaldessa Yolanda Seva Ruíz , que ha subscrit la Política de Qualitat de l’ADL , mantenint la missió i visió, si bé modifica el nombre d’eixos estratègics:

1. Model de gestió del bon govern.
2. Gestió per processos i excel·lència dels serveis públics.
3. Gestió de Recursos Humans.
4. Organització al servei de la competitivitat del municipi.
5. Polítiques actives d’ocupació.
Paral·lelament a això , des del SEPE s’ha publicat la Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional d’Ocupació alhora que en el SERVEF s’ha produït un canvi de l’equip de Govern , el que ha aconsellat a l’Agència a realitzar una adaptació de l’enfocament, derivant-se d’ això la revisió del seu Pla Estratègic 2022 i la seva representació en el Pla d’Actuació Anual , mentre que el Pla de Legislatura queda pendent de la seva aprovació.

Pel que fa als resultats del grau de satisfacció dels usuaris de l’Agència de Desenvolupament Local en els diferents serveis , s’evidencia :

Servei d’Inserció Laboral : Demandants d’ocupació : 85,63% i , Empresaris : 92,31% .
Servei de Col·locació i Assessorament a Empreses : 97,15%
Servei de Formació per a l’Ocupació : Alumnes Aula Mentor : 88,24% i Alumnes Aula Higiene Alimentària : 88,67% .
Servei d’Assessorament, Autoocupació i Emprenedoria : 98,48%
En l’informe d’auditoria es detallen els següents punts forts :
Dins dels processos desenvolupats pel servei d’Inserció Laboral, destacar les 119 insercions aconseguides en l’any 2015 enfront de les 86 del 2014 .
Pel que fa al Servei de Formació per a l’Ocupació , destacar que es tanca l’any 2015 amb un total de 9 especialitats formatives amb certificats de professionalitat.
Pel que fa al Servei d’Assessorament, Autoocupació i Emprenedoria , destacar l’acompanyament i assessorament en la creació de 77 noves empreses.
Destacar l’augment en el nombre de serveis atesos per l’ADL com a Centre Col·laborador del SERVEF passant de 11.441 serveis de 2014 enfront de les 14.490 ateses el 2015 .
A destacar la transparència en la informació de dades contemplats en l’Informe de revisió per la direcció, així com a la web de l’Agència.
Pel que fa al desenvolupament del programa del Taller d’Ocupació Vila de Santa Pola VII, destacar l’esforç realitzat en la programació dels diferents mòduls, a fi que els alumnes puguin obtenir certificats de professionalitat .
D’altra banda, L’Agència de Desenvolupament Local ha posat en marxa un fòrum intern de participació municipal per donar a conèixer els Projectes Europeus a l’equip de govern, comunicant periòdicament tots aquells projectes o convocatòries que es van publicant i poder tenir informació de primera mà i optar al finançament europeu .

L’ADL ha creat aquest fòrum de participació municipal a través de la seva plataforma de formació on – line , arran del servei que la Diputació d’Alacant ha posat en marxa de fons europeus dirigit a tots els Ajuntaments, per tal de millorar l’accessibilitat i la informació de les convocatòries que es van publicant dins de l’Estratègia UE 2020 .

Comparteix

Icona de pantalla completa