Diari La Veu del País Valencià
El Consell cerca culpables en les Arts: “Algú ha fet alguna cosa malament
EFE / València

La Generalitat ha anunciat accions legals contra els responsables d’aqueixos despreniments, ocorreguts ahir a la vesprada a causa de les fortes ratxes de vent registrades, i ha encarregat un informe a l’Institut Tecnològic de la Construcció (Aidico) per a determinar quines parts de la coberta tenen risc de desprendre’s i com han de desmuntar-se.

Els grups de l’oposició en Les Corts han reclamat al Govern valencià que assumisca responsabilitats per aqueixos despreniments i exigisca a Calatrava indemnitzacions pels desperfectes d’un edifici que es va pressupostar en 100 milions d’euros i va acabar costant 480.

El consell d’administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA), on se situa el Palau de les Arts, es reunirà el 8 de gener per a aprovar les mesures que permeten reprendre l’activitat, i determinar les accions legals i responsabilitats corresponents.

Mentrestant, el coliseu suspendrà tota la seua activitat, perquè encara que es pot permetre l’entrada de grups reduïts a través d’un petit passadís, no es pot garantir una evacuació en actes massius, per la qual cosa la programació que es veja afectada es traslladarà o se suspendrà.

A principis d’enguany es van detectar ja “bombaments excessius” en la coberta d’aquesta infraestructura i es va establir un perímetre de seguretat per risc de despreniments, que ara s’ha augmentat a considerar els tècnics que el risc de despreniment “era major”.

El conseller d’Economia, Màxim Buch, ha afirmat en roda de premsa que desconeixen “si el problema és de disseny, de construcció o de materials, però evidentment algú ha fet alguna cosa malament”, i ha ressaltat que, “llevat que algú es declare voluntàriament responsable i es faça càrrec dels danys, caldrà establir accions judicials”.


Ha anunciat que s’exigiran explicacions a totes les parts, tant al despatx de Calatrava com a les empreses encarregades de l’execució de l’obres, i ha admès que aquesta situació “disgusta” al Govern valencià per tractar-se “d’un edifici emblemàtic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa