Diari La Veu del País Valencià
Navarro: “Benidorm no restarà ni un euro en Benestar Social”
EFE / Benidorm

El regidor ha afirmat que aquesta reforma vol “reduir les despeses dels consistoris a costa de serveis bàsics” i s’ha mostrat convençut que l’atenció social està en risc, perquè la Generalitat no podrà assumir totes les prestacions que ara estan en mans de les administracions locals.

“La Generalitat no està pagant les ajudes i subvencions a organitzacions socials, ni a les farmàcies, ni als dependents”, segons Navarro. Ha avançat que confia que “la pressió” de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (Femp) faça a l’Executiu central replantejar-se els termes d’aquesta reforma, però ha avançat que si no és així, l’ajuntament de Benidorm actuarà amb “acatament total pel que fa a reducció de sous i assessors” però “des de la rebel·lia més absoluta en el tema de Benestar Social”.

També ha insistit que és necessari que aquesta llei atenga les singularitats dels municipis turístics, en fixar “els barems” que determinen la Policia Local o el nombre de guarderies. “Encara que Benidorm tinga uns 74.000 empadronats, no baixem mai dels 150.000 habitants, perquè som una ciutat turística els 365 dies de l’any”, ha exposat.

A l’espera del que ocórrega, Navarro ha indicat que l’ajuntament de Benidorm seguirà apostant per l’atenció social i que en el pressupost de 2014 “no es restarà ni un euro a la partida de Benestar Social, ni tampoc a la d’Educació”. Amb un pressupost “pràcticament calcat” al d’enguany, l’alcalde ha reconegut que a penes hi ha marge de maniobra i, per açò, espera “no tenir sorpreses judicials” que “desbaraten els comptes”.

Referent a açò, l’alcalde de Benidorm ha assenyalat que el pla d’ajust marca un sostre de despesa que no es pot ampliar cercant nous ingressos i que la despesa voluntària s’ha reduït ja al màxim. Per aquest motiu qualsevol “sorpresa suposarà una tragèdia” perquè obligaria a tocar la “única despesa voluntària que queda: la de Benestar Social i Educació”, ha apuntat.

Després d’un 2013 que “ha anat bé si es té en compte que en 2012 l’ajuntament va tocar fons i va viure el punt àlgid de la crisi, el pressupost de 2014 tindrà la mateixa assignatura pendent que la d’aquest exercici: la inversió”, ha detallat.

“Hem pogut invertir molt poc en obres”, ha dit Navarro, qui ha aclarit que “aqueixa falta d’inversió pública l’estan suplint amb la inversió privada. “Hem d’estar molt àgils i crear les condicions suficients perquè la inversió privada substituïsca la pública en aquests moments i es genere ocupació a la ciutat”, ha comentat l’alcalde de Benidorm.

Sobre les contractacions de personal en 2010 i 2011 que estudia el jutjat després de la denúncia d’un sindicat, s’ha mostrat tranquil. “Acatarem la Justícia i col·laborarem al màxim”, ha declarat, abans de subratllar que una imputació per “un tema administratiu no és comparable a les del ‘cas Gürtel’. “Es pot ficar la pota, però no la mà”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa