Diari La Veu del País Valencià
El PSPV sol·licita al Govern una targeta sanitària per als ‘exclosos del sistema’
RedactaVeu / València

El diputat i portaveu de Sanitat en Les Corts, Ignacio Subías, ha explicat que des del grup socialista van a presentar una proposta per a sol·licitar al Govern de l’Estat que “es puga disposar d’una targeta sanitària per a atendre a totes les persones que queden excloses del sistema com, per exemple, els immigrants sense papers”. Una mesura que, segons ha assenyalat, ha sigut aprovada per unanimitat en el parlament basc perquè “es pot atendre a aquestes persones que han quedat excloses”. Així s’ha referit al decret publicat per la conselleria en el qual s’estableix un conveni especial que regula la prestació d’assistència sanitària al País Valencià a les persones que no estan assegurades ni són beneficiàries de la Seguretat Social i pel qual els menors de 65 anys hauran de pagar 60 euros al mes per a ser atesos i els majors de 65 anys hauran d’abonar 157 euros al mes.

Per a Subías, aquesta norma “mostra la classe de moral d’un govern que amb aquest decret deixa fora de la prestació assistencial les persones més desfavorides, aquells que no tenen recursos, que hauran de seguir acudint a les urgències per a ser atesos perquè tenen tremendes dificultats”.

Davant açò, el diputat socialista ha insistit que la targeta sanitària seria una “mesura solidària, justa i pal·liaria els tremends problemes que estan patint aquestes persones des del punt de vista assistencial, tant en l’atenció d’urgències com a possibles ingressos”, ja que, segons ha advertit, en moltes ocasions “les malalties d’aquestes persones no són ateses perquè no s’atreveixen a assistir per por que els cobren o un altre tipus de mesures”.

D’aquesta manera, el responsable socialista ha mostrat el “rebuig frontal” del PSPV a aquest decret 20/2013 de 20 de desembre i ha exigit que “es derogue” perquè, segons ha apuntat, “suposa el major atac a l’estat social i de dret que estem vivint”. Para Pujaves, “no té cap sentit perquè únicament es podran acollir a aquest conveni un grup molt reduït de persones que poden pagar aqueixes quantitats però, no obstant açò, exclou a la majoria, als més desfavorits”.

Comparteix

Icona de pantalla completa