Nomdedéu: “El model educatiu del PP ataca l'escola pública”

En el Consell Escolar de Castelló, la proposta de Conselleria sobre el nou arranjament escolar ha rebut el vot contrari de tota la comunitat escolar
27 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló.

El portaveu de Compromís per Castelló a l'Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat que “en el Consell Escolar Municipal, la proposta de l'administració sobre el nou arranjament escolar ha trobat el rebuig i el vot en contra de pares, directors i sindicats, en un cas clar de la manera que té Conselleria de fer política educativa d'esquenes a la comunitat educativa”.

Enric Nomdedéu ha apuntat que “per a Compromís, no és de rebut que es continue permetent que les escoles concertades, que també estan pagades amb diners públics, puguen tenir classes amb molts més xiquets dels que marquen les ràtios”.

Segons el regidor nacionalista, “aquesta permissivitat, i el fet que l'administració només es fixa en el número d'alumnes per aula a l'hora de efectuar supressions de línies, produeix que en moltes ocasions són les escoles amb més necessitats especials les que resten penalitzades. De fet, sol coincidir que aquestes escoles penalitzades són les que tenen un major nombre de població nouvinguda, amb la qual cosa la perversió és doble: permetre aules a les concertades amb més alumnes dels que pedagògicament és desitjable i, alhora, fomentar els guetos a escoles que al final acaben sent l'objecte de les supressions de línies”.

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament ha afegit que “amb aquest model i aquesta praxi el PP està atacant, dia rere dia, l'escola pública i la qualitat de l'ensenyament. No és casual que les seues decisions, com ha passat a Castelló, troben l'oposició frontal de tota la comunitat educativa”.

next