Diari La Veu del País Valencià
Campanya per al control i reducció de la població de coloms a Alcoi
RedactaVeu / Alcoi

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, conscient dels problemes que genera la població de coloms, ha posat en marxa una nova campanya per al control i reducció de la població d’aquestes aus durant les últimes setmanes.

Aquesta campanya s’ha emmarcat en el Programa de Control de la població de coloms, iniciativa que es va posar en marxa a finals del 2011 amb l’objectiu de reduïr el nombre de coloms a l’àmbit urbà i que es renova anualment amb una sèrie d’actuacions concretes. Aquesta campanya s’ha centrant en la realització de noves captures massives de coloms en tres punts concrets de la ciutat com són el parc de Caramanxel de la Zona Nord, La Glorieta i la plaça Enric Valor, així com la instal·lació d’una sèrie de gàbies per a la captura de coloms, una d’elles a l’Àgora.

Per a realitzar aquestes captures massives ha estat necessari cebar durant tres setmanes consecutives els coloms i generar en ells un nou hàbit alimentari, per així, posteriorment, procedir a les captures. La setmana passada es van realitzat noves captures massives d’aquestes aus i han estat 306 els exemplars capturats en els punts plaça Enric Valor, La Glorieta i parc de Caramanxel de la Zona Nord.

En aquesta nova campanya l’Ajuntament vol sol·licitar de nou la participació dels veïns i veïnes. Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “els coloms s’han convertit en part del paisatge urbà d’Alcoi, ja que troben fàcilment llocs de refugi on fer els seu nius, així com abundància d’aliment i manca de depredadors naturals. Per això, hem d’actuar per a controlar la seua població. A més de no donar de menjar els coloms és necessari mantenir els habitatges deshabitats, les façanes i teulades en bon estat, tancant portes, finestres, cambres, orificis i forats per evitar que servisquen de refugi per als coloms”.

L’Ajuntament d’Alcoi té previst realitzar una nova captura de coloms a finals del mes de gener.

Comparteix

Icona de pantalla completa