Diari La Veu del País Valencià
Oriola al·legarà contra l’eliminació de nou unitats en Infantil i Primària
RedactaVeu / Oriola

La regidora d’Educació d’Oriola, Rosa Martínez, ha anunciat que el Consell Escolar Municipal al·legarà contra l’eliminació de nou unitats d’educació Infantil i Primària per al pròxim curs. Martínez ha explicat que, el passat dia 20, la Conselleria d’Educació va notificar l’arranjament escolar per al curs 2014/2015, el qual contemplava la supressió de nou aules en els col·legis Andrés Manjón (una classe d’Infantil i una altra de Primària), Antonio Sequeros (una unitat), Villar Palasí (un aula d’Infantil), La Aparecida (dues classes de Primària), La Campaneta (un d’Infantil), Desemparats (una de Primària) i Sant Bartolomé (una de Primària). No obstant açò, el col·legi de Torremendo recuperarà una classe d’Infantil.

Martínez ha recordat que, en tres cursos, hi ha 36 professors menys. En el curs 2012/13, es van suprimir 13 unitats i en el de 2013/14, 6 aules. L’edil ha vaticinat que aquelles persones que no troben plaça en el col·legi públic que desitgen, la buscaran en els centres concertats. “L’any passat, el 59% de l’oferta educativa correspon a ensenyament privat o concertada, el 41%, a places d’educació pública”, ha recordat, al mateix temps que ha considerat que “la concertada tindrà més oferta al curs que ve perquè hi haurà menys en la pública”. “Açò és un atemptat contra l’educació pública perquè acabe de ser una escola residual”, ha assenyalat Martínez.

El Consell Escolar Municipal tenia previst reunir-se ahir de vesprada perquè les al·legacions es lliuren abans del 2 gener, dia en el qual s’acaba el termini per a presentar-les en Conselleria d’Educació.

A més, Martínez ha recordat que “seguim esperant el conveni que es va dir al juliol, perquè comencen les obres del col·legi de Verge del Camí i que els xiquets puguen començar el curs que ve en un col·legi, seguim esperant que es reprenguen les obres de l’IES Platja Flamenca i algun moviment relatiu a la construcció del col·legi Platges d’Oriola, que porta deu anys en barracons i seguim esperant notícies de l’ampliació de l’IES Thader”. Així mateix, la regidora ha assenyalat que “sembla que hi ha voluntat que el menjador del col·legi Andrés Manjón tire endavant per al curs que ve”, per a açò l’Ajuntament s’ha compromès a fer les obres necessàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa