Diari La Veu del País Valencià
Músics valencians tornen a casa per Nadal
RedactaVeu / València

Els músics, que tornen a casa per Nadal després de passar l’any tocant en les millors orquestres estatals i estrangeres, interpretaran sota la batuta de nou directors valencians un gran repertori amb el títol Homenatge als músics professionals valencians.

Rafael Sanz-Espert, director de la Banda Simfònica Municipal de Madrid i exdirector de la Banda Municipal de Música de Bilbao, s’encarregarà de tota la segona part del concert. A més, el compositor José Suñer Oriola ha escrit una peça exprofeso per a aquest concert que serà estrena absoluta, Músics valencians pel món.

Els músics i directors que participaran en el concert provenen de més de 60 pobles i ciutats del País Valencià i la seua gran formació musical els ha portat a treballar en les formacions més prestigioses. Entre altres, destaquen l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra Simfònica de RTVE, l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Real Orquestra Simfònica de Sevilla, o les orquestres de Bilbao, Còrdova, Castella i Lleó, Màlaga o Galícia.

També hi ha intèrprets que desenvolupen la seua carrera en formacions com l’Orquestra Simfònica de Yucatán (Mèxic), la Netherlands Radie Philarmonic d’Holanda, la Armenian Philarmonic Orchestra o la Helsinborg Symphony Orchestra Malmöe Opera (Suècia).

Un concert homenatge

En la primera part del concert s’interpretaran les obres El tambor de Granaders de Ruperto Chapí, Lo Cant del Valencià de Pedro Insulsa, Dansa Oriental de Josep M. Izquierdo Romeu, Marxa Burlesca de Manuel Palau, Rotllo i Canya de José García Gómez, Homenatge a la tempranica de Joaquín Rodrigo, Cançons de mare de Rafael Talens Pelló i la Marxa del Centenari d’Amando Blanquer.

En la segona part del concert s’interpretaren les peces Downey Oberture d’Óscar Navarro, la peça escrita exprofeso per a aquest concert Músics valencians pel món del compositor José Suñer Oriola.

Participaran en aquesta peça com a solistes convidats el grup Spanish Brass Luur Metalls que, amb una trajectòria de quasi 25 anys, és un dels quintets de metall més dinàmics i consolidats del panorama musical.

Comparteix

Icona de pantalla completa