Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport sense avions de Castelló té tres ofertes de compra
Europa Press / Castelló

Tres ofertes -una estrangera, una altra espanyola i una tercera formada per un consorci de diverses empreses nacionals i foranes- competiran pel contracte d’explotació i manteniment de l’aeroport de Castelló.

Així ho ha donat a conéixer la Generalitat en un comunicat, una vegada que ha expirat el termini de presentació d’ofertes.

El contracte de gestió, impulsat per la Generalitat, es fixa per un període de 20 anys, durant els quals l’empresa pública Aerocas dotarà a l’adjudicatari amb un màxim de 25 milions d’euros en total i 4,5 milions de límit per exercici.

A més, el plec de condicions puntua la condició que l’empresa que es faça amb el contracte “compense econòmicament” a la Generalitat si en les pròximes dues dècades l’aeroport de Castelló aconsegueix la xifra d’1,2 milions de passatgers anuals.

D’acord amb les previsions, el contracte podria adjudicar-se, després del procés d’avaluació d’ofertes, a finals de gener. L’empresa guanyadora s’encarregarà, a més de gestionar l’aeròdrom, de culminar la fase final de certificació de la infraestructura -especialment els simulacres i comprovacions tècniques amb personal especialitzat-, de conformitat amb les exigències de l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA).

El Consell ha destacat que la fase de recepció d’ofertes per l’aeroport de Castelló, tancada aquest dilluns suposa “un pas més en l’engegada d’una infraestructura construïda en moments molt complicats, que ha hagut d’adaptar-se a les circumstàncies de mercat amb l’objectiu que, en un futur pròxim, contribuïsca a impulsar l’economia i el turisme castellonencs amb el mínim cost per a les arques públiques”, ha ressaltat.

Comparteix

Icona de pantalla completa