Diari La Veu del País Valencià
Millora del barranc del Vallet
Ajuntament i Confederació Hidrogràfica del Xúquer, junts per a millorar el barranc del Vallet

Al passat dia 23 de març va tindre lloc una reunió en la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la qual assistiren: per part de la Confederació, el comissari d’Aigües, Francisco Javier Ferrer; la cap de Servei d’Obres, Alicia Manzanaro; i el cap de Serveis d’Hidrologia, Onofre Gabaldó; per part de l’Ajuntament de Puçol, l’alcalde, Enric Esteve; la regidora d’Urbanisme, Ana Gómez; la regidora de Benestar Social, Mar Mazo; i la cap d’Urbanisme, Esperanza Abril.

En la reunió es tractaren dos assumptes importants. Per una banda la connexió de l’avinguda Mercè Rodoreda amb l’antiga N-340, mitjançant un pont o rotonda. Este projecte està en fase de presentació de l’estudi corresponent per a la seua posterior aprovació per part de la Confederació i licitació. “Tot fa pensar que no hi haurà cap inconvenient per licitar-lo en uns mesos perquè prompte siga una realitat que ens ajudarà a descongestionar molt el trànsit per dins del nostre poble”, apunta la regidora Ana Gómez.

El segon assumpte va ser l’aprofitament i utilització del barranc del Vallet per part de totes i de tots, a dia de hui tan deteriorat i amb una imatge més bé deprimida del nostre poble. Per part de l’Ajuntament vam transmetre la necessitat de canviar la imatge del barranc amb un bon ajardinament, neteja dels murs i adequació per a la pràctica esportiva.
La regidora de Benestar Social li entregà al comissari d’Aigües, Francisco Javier Ferrer, un dossier de les activitats i intervencions integradores que es volen dur a terme per a l’actuació en el barri del Vallet. “Ja estem treballant en un projecte global en el barri i el barranc és part fonamental d’eixe barri, per això cal treballar conjuntament les escoles d’oficis que hem posat en marxa amb els projectes urbanístics, per a canviar l’estètica del barri cal canviar també la del barranc”, apunta Mar Mazo.
Els representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer mostraren, en tot moment, una actitud de màxima col·laboració, sempre que es respecte la legalitat i ens instaren a presentar, per part del Departament d’Urbanisme, un projecte valorat que concrete les intervencions que l’Ajuntament estima necessaries amb la finalitat de poder donar, el més prompte possible, la corresponent aprovació a les esmentades intervencions. Tan prompte tinguem elaborat eixe projecte serà enviat a la Confederació per al seu estudi i aprovació.

L’alcalde, Enric Esteve finalitza: “Hem estat esperant esta reunió des de fa molt de temps i hem detectat per part dels responsables de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que també estan d’acord en que fa falta una intervenció urgent per canviar i millorar la imatge del barranc del Vallet al seu pas per Puçol i perquè el disfrutem tots els puçolencs i puçolenques”.

Informa: Departament de Comunicació | Fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa