Diari La Veu del País Valencià
Més de 1.200 veïns en la marxa de la dona
Més de 1.200 veïns en la marxa de la dona per a recaptar fons contra el càncer de mama

Per segon any s’ha celebrat la Marxa contra el Càncer dins de la Setmana de la Dona. En esta ocasió s’han inscrit 1.214 corredors, d’ells el 75% dones i el 25% hòmens, el que ha suposat una recaptació de 6.235 euros que han sigut destinats íntegrament a l’Incliva, l’institut on la doctora Anna Lluch investiga com lluitar contra el càncer, i més concretament a lluitar contra el càncer de mama en dones menors de 35 anys.

El matí del diumenge va començar amb l’arreplega de dorsals i camisetes, mentres la batucada de Borumbaia ja estava animant i, sobretot, es formaven grups espontanis de participants per a realitzar-se fotos amb les quals recordar la seua presència en esta marxa.

Amb la presència de l’alcalde Enric Esteve, la regidora Mar Mazo i Salva Maximino com a representant del Club Atletisme Puçol, es va donar l’eixida en la plaça del País Valencià a una carrera en què uns pocs van posar a prova el seu bon estat de forma física, però la majoria preferia passejar, disfrutar del bon dia i participar, perquè en la lluita contra el càncer de mama, l’important és participar.

I mentres arribava l’hora de rebre als corredors, la plaça va estar animada per la batucada de les xiques de Borumbaia i l’spinning de les atletes del gimnàs Kodama. Per la seua banda, els voluntaris del Club Atletisme Puçol, els treballadors de l’Àrea de Benestar Social i les dones de l’Associació Contra el Càncer s’ocupaven dels detalls per als corredors i d’atendre els més xicotets amb tallers i activitats diverses.
Com era d’esperar, els primers atletes a creuar la línia de meta eren corredors de Tripuçol i del Club Atletisme Puçol, encara que no va haver-hi “emprenyament” entre ells ni ganes d’esprintar, senzillament van arribar a la meta i ho van celebrar amb els companys, amics i els que allí els esperaven.
Mentres els corredors continuaven arribant a la línia de meta, a la plaça del País Valencià un ampli grup de voluntaris s’encarregava d’entregar beguda i menjar als participants, alhora que continuava Borumbaia amb la seua percussió a tot ritme i l’exhibició d’spinning del Kodama arribava a la seua fi i es procedia a l’entrega simbòlica del xec amb la recaptació de 6.235 euros, que va ser arreplegat per la representant de l’Incliva.

El punt final al matí el va posar l’exhibició de zumba càrrec d’Oliver Álvarez qui, a pesar que s’acostava l’hora del menjar, va aconseguir reunir entorn de l’escenari a la major part de les dones que quedaven a la plaça… i algun xiquet que es va sumar a una masterclass realitzada amb bon humor i un aclaparador sentit del ritme.

Per a la regidora de la Dona, Mar Mazo, “és important agrair la participació no sols dels inscrits en la carrera, sinó també de tot el personal que ha col·laborat per aconseguir un diumenge especial, sens dubte l’esdeveniment més multitudinari de la Setmana de la Dona i en el que es demostra que la unió d’hòmens i dones és imprescindible per aconseguir la plena igualtat”.

Informa: Sabín | Fotos: Pepa Deogracia i Sonia Pineda

Comparteix

Icona de pantalla completa