Diari La Veu del País Valencià
Tallers i cursos gratuïts per a desocupats a Puçol
Per a combatre la desocupació en la població, una de les mesures prioritàries ha sigut la creació d’una aula de formació que permeta organitzar cursos homologats pel Servef. L’aula, situada en l’Espai Jove, ja està a punt i el primer projecte formatiu comença el 15 de març, amb tallers sobre l’ús de les noves tecnologies dirigits exclusivament a desocupats de la població i organitzats conjuntament pel consorci Pactem Nord i l’Ajuntament de Puçol.

“En les visites que realitzem setmanalment a les empreses de la població hi ha alguns temes que es repetixen i un d’ells és la necessitat que els veïns presenten els seus currículums a través d’Internet, perquè la majoria d’empreses ja no arrepleguen documents en paper”, apunta Lola Sánchez, regidora d’Ocupació. “D’ací la nostra prioritat a dotar l’aula de formació situada en l’Espai Jove de tots els requisits tecnològics per a impartir cursos de noves tecnologies i, a més, s’està tramitant ja l’homologació per part del Servef perquè convertir-la en un centre permanent de formació”.

L’aula compta amb projector, wi-fi, 16 ordinadors i els requisits que ha sol·licitat el Servef a nivell tecnològic. Estarà dedicada a impartir tallers els dimecres i divendres, de 9.30 a 12 hores, però també estarà oberta a tot tipus de serveis i consultes els dilluns, dimecres i divendres de 9 a 14 hores.

“Hui els veïns van a les oficines a demanar documents com el certificat de prestacions o la vida laboral i el que els donen és una clau perquè es dirigisquen a l’expenedor corresponent i cadascun se l’imprimisca, per això és imprescindible saber moure’s en el món informàtic i en Internet o, en última instància, acudir a l’aula de suport informàtic per a l’ocupació de l’Espai Jove per a realitzar allí els tràmits”, finalitza Lola.

Paral·lelament als horaris oberts als desocupats per a realitzar tràmits, buscar ofertes d’ocupació o aprendre l’ús pràctic de les noves tecnologies, s’han començat a programar tallers pràctics de 150 minuts en què, partint del nivell zero, cadascun aborda un problema pràctic i ensenya com pujar un escaló més en el món de la informàtica.

Lola Sánchez
Per a inscriure’s en estos tallers gratuïts per a desocupats cal passar per l’Agència de Col·locació (situada en l’Espai Social Martínez Coll) i reservar plaça.

Els tallers en la primera edició ja programats són els següents:

—15 març: Introducció a la informàtica
—22 març: Busca d’ocupació en Internet
—07 abril: Gestions online per a l’ocupació
—12 abril: Currículum i correu electrònic per a busca d’ocupació
—26 abril: Estratègies innovadores per a la busca d’ocupació.
Hi haurà una segona edició de cada un dels tallers, a partir del 5 de maig. Davant de qualsevol dubte l’ideal és informar-se en l’Agència de Col·locació.

Comparteix

Icona de pantalla completa