Diari La Veu del País Valencià
Sorollosa forma de començar la Setmana de la Dona
Iknotiz i Borumbaia proposen una sorollosa forma de començar la Setmana de la Dona

El divendres 3 de març va començar l’àmplia programació de la Setmana de la Dona a Puçol amb una novetat: l’acte d’inauguració va estar format per un cercavila inicial a càrrec de la batucada oferida per les dones de Borumbaia i l’espectacle de gegants i animació a càrrec d’Iknotiz. Tots junts van recórrer els carrers de la població, des de l’Espai Social Martínez Coll fins a la porta de l’Ajuntament, on es va celebrar l’acte oficial.

Una vegada a la plaça Joan de Ribera, Iknotiz i Borumbaia van oferir una exhibició final de les seues habilitats, que van comptar amb percussió, malabars, foc i repartiment de publicitat entre els assistents.

A continuació, l’entrega del premi a l’alumna de l’institut guanyadora del concurs de cartells per anunciar l’edició d’enguany de la Setmana de la Dona. El president de l’Associació de Comerciants i un representant de l’institut van ser els encarregats Disseny el xec de 200 euros i una reproducció del cartell final.

Mar Mazo, la regidora de la Dona, va explicar la programació d’actes prevista per a enguany, que inclou activitats ja habituals (com el teatre a càrrec de dones del poble o la tertúlia del Col·lectiu de Dones), junt amb esdeveniments que són jóvens però seguixen amb força (com la marxa a peu a benefici de la lluita contra el càncer) i, sobretot les novetats.
Enguany comptem amb l’espectacle de dansa de maduixa Teatre a l’aire lliure, a la plaça Europa, que confiem comptarà amb molt públic”, va apuntar la regidora de la Dona. “A més, per primera vegada organitzarem un autobús per acudir a la manifestació de València i, finalment, dedicarem un dia als jóvens, a l’Espai Jove, amb la participació de l’escola d’hip-hop, l’associació Calistenia, la presentació del catàleg de grafitis de la població i una batalla de DJs. Per tant, apostem per arribar a tot tipus de públics”.
L’acte d’inauguració el va tancar l’alcalde Enric Esteve, recordant la importància d’esta celebració, que ha de mantindre’s fins que hi haja una igualtat real entre hòmens i dones.

Un vi d’honor va posar el punt final a la primera jornada de la Setmana de la Dona.

Informa i fotos: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual

Comparteix

Icona de pantalla completa