Diari La Veu del País Valencià
De la crida a la cremà, un mes de falles a Puçol
La crida de les falles de Puçol ha canviat el seu aspecte en els dos últims anys: és l’inici de la festa que ja és Patrimoni de la Humanitat i Juanmi Bayarri, regidor responsable dels festejos, ha apostat per convertir-lo en un esdeveniment que marque l’inici del mes faller: un vídeo l’any passat, una il·luminació espectacular i castells de focs artificials marquen l’aposta municipal per potenciar les falles.

“Estem reactivant l’acte donant-li la importància que es mereix: l’acte que dóna inici a les falles no pot ser un acte menor”, assegura Juanmi Bayarri. “L’any passat va haver-hi una projecció, enguany la il·luminació especial, en ambdós es recupera el paper protagonista dels focs artificials… i el públic ha respost omplint la plaça de l’Ajuntament”.

A nivell de programació, la Junta Local Fallera manté la línia marcada en els últims anys i les sis falles de la població (Hostalets, Molí de Vent, Palau-La torre, Picaio, Camí la Mar i l’Antiga Muralla) compartixen l’esperit festiu no sols entre els seus veïns més pròxims, en el barri que acull cada monument, sinó també amb els turistes que s’acosten a disfrutar d’este patrimoni de tots.

Una programació conjunta que inclou la cavalcada del ninot i el ball de disfresses (4 març), la plantà (15 març), l’entrega de premis i visita de cortesia als monuments (16 març), la cercavila matinal (17 març), l’ofrena de flors (18 març) i, com a tancament, la cremà durant la nit del 19 de març.
Tot un mes per a disfrutar del nostre patrimoni, un patrimoni que ja és universal.

Comparteix

Icona de pantalla completa