Diari La Veu del País Valencià
El Vallet, un barri on conviure
El professor Albert Mora va ser l’encarregat de presentar l’estudi sobre el barri del Vallet, elaborat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, un treball basat en 335 enquestes, les quals oferixen un 95% de confiança i llancen uns resultats molt significatius que s’han transformat en onze propostes d’actuació preventiva per aconseguir que el barri amb més queixes dels veïns millore la seua convivència mitjançant una acció urbanística i una altra de comunitària.

L’edifici de l’antiga Emissora Municipal de Televisió es va reobrir el passat 13 de febrer per a un acte amb molt de públic: es presentaven als veïns els resultats de l’estudi elaborat sobre el barri del Vallet i les propostes per millorar la convivència entre tots.

Este projecte compta amb una subvenció del Fons Social Europeu i una altra de la Generalitat Valenciana”, apuntava en l’acte l’alcalde, Enric Esteve. “Els requisits europeus són molt exigents, però si ho fem com toca, tindrem quatre anys d’ajudes per aconseguir un Vallet del qual sentir-nos tots orgullosos, perquè mig poble no pot viure d’esquena a l’altra meitat”.

L’enquesta sobre la qualitat de vida i la convivència al barri del Vallet va ser presentada per Albert Mora i exposada per Lydia Hernández. Entre les seues conclusions destaquen que al barri estan ben valorats els comerços i la situació, que preocupen les drogues i els conflictes en un barri envellit, que cal netejar el barranc i invertir per fomentar l’ocupació.

Després de la lectura de l’informe, des de l’Institut de Drets Humans oferixen onze propostes perquè el Vallet siga un lloc on aconseguir una millor convivència: potenciar la participació ciutadana; inversions urbanístiques; millorar la imatge social del barri cap a fora; invertir en equipaments esportius, culturals i juvenils; promocionar la interculturalitat; conscienciar sobre la desigualtat i la violència masclista; fomentar la igualtat; mesures per a la inserció sociolaboral; reduir les drogues al carrer i la contaminació acústica; millorar les infraestructures i la higiene, i, finalment, adequar el barranc.

Per la seua banda, la regidora Mar Mazo va subratllar que “no el considerem un barri marginal ni un barri on no es visca bé, sinó que és el lloc que acumula més desocupació, més immigració estrangera i més queixes dels veïns; per tot això volem desenvolupar una acció preventiva”.

Acció que es basarà en dos eixos fonamentals: un treball urbanístic i una acció comunitària dirigida, sobretot, a la integració sociolaboral. Totes estes actuacions estan ja en marxa amb els cursos informatius i les activitats que duen a terme l’equip format per Chantal Ferrari i Asunción Murgui, al qual prompte se sumarà un tècnic d’Igualtat.

Informa i fotos: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual

Comparteix

Icona de pantalla completa