Diari La Veu del País Valencià
Ensenyar als pares una cuina saludable per a oferir un millor rendiment als fills
L’àmplia programació d’activitats lúdiques i formatives per als pares organitzada per la Regidoria d’Educació en col·laboració amb les AMPA dels col·legis públics i el concertat, inclou els quatre dilluns del mes de febrer un taller pràctic d’alimentació saludable impartit pels monitors de la Fundació TAI (Taller d’Alimentació Infantil) i centrat en quatre objectius: alimentació per a millorar el rendiment, la vitalitat, desdejunis energètics i esmorzars saludables.

L’Escola Municipal de Pares coordinada per la regidora Mery Cortell, junt amb les AMPA dels quatre col·legis públics i el concertat de Puçol, ja té en marxa la major part dels seus projectes: després de l’èxit durant el primer trimestre del World Café Familiar (centrat en tertúlies sobre el positiu en l’educació de cada fill, mentres els pares prenien un café), en el segon trimestre han començat diverses activitats de forma paral·lela.

El curs de Primers auxilis en la llar està impartit pels Voluntaris de Protecció Civil, que també col·laboren en la xarrada sobre els perills d’Internet i les xarxes socials, que s’impartirà el dijous 23 de febrer en la Casa de Cultura.

Però el que més està sorprenent els pares participants és el que impartix la biochef Emanuela Gornati, de la Fundació TAI: un taller teòric pràctic que ja s’ha impartit prèviament als alumnes, però que ara s’està ampliant als pares i que se centra en l’alimentació saludable.

“El programa de vida saludable ho impartim al llarg de tot el curs, dins de l’horari escolar, als alumnes dels col·legis Bisbe Hervàs, Lluís Vives i Jaume I”, apunta Mónica Donnellan, coordinadora de projectes de TAI. “El programa inclou tres tallers distints: el d’intel·ligència emocional, el d’higiene postural i el d’alimentació saludable… i és este últim el que per mitjà de les AMPA i de la regidora d’Educació ho estem portant ara als pares”.

Cada dilluns, Emanuela centra les seues propostes en un objectiu concret, sempre prenent com a base una alimentació saludable: com millorar el rendiment dels fills, com potenciar la seua vitalitat, com aconseguir desdejunis energètics i, finalment, els esmorzars i berenars sans.

Durant febrer són els pares dels col·legis Lluís Vives i Jaume I els que estan assistint al taller; els dilluns de març seran els de Bisbe Hervás i Virgen al Pie de la Cruz. Per a tots ells les classes són gratuïtes i es desenrotllen en la cuina de l’Espai Social La Barraca per a poder degustar en viu i en directe les sanes idees que oferix Emanuela.

Informa i fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa