Diari La Veu del País Valencià
La façana de l’Ampli canvia d’aspecte
La façana de l’Ampli canvia d’aspecte gràcies al grafiti de Disneylexya

L’admiració i el desig de comunicar van ser la força que va animar Disneylexya al fet que el seu art traspassara els cavallets per a decorar els carrers. Les seues ganes d’aprendre i explorar nous horitzons, van animar l’artista a posar-se en contacte amb altres virtuosos locals que l’involucraren en el món de l’art urbà, després de contemplar amb fascinació els grafitis que inunden els carrers del barri del Carmen de València. Ara, Disneylexya és l’encarregat de decorar la façana de l’Ampli després d’alçar-se com a guanyador del VII Concurs de Grafiti de Puçol.

El seu món està subjecte a nombroses polèmiques, el guanyador del concurs deixa este judici de valors a lliure elecció, segons la subjectivitat de cadascun. Encara que també assegura que estos debats estan instal·lats fins i tot entre els propis grafiteros, doncs molts consideren que no si no és il·legal, no pot considerar-se art urbà. Disneylexya nega aquesta postura categòricament i es mostra molt agraït davant iniciatives com la del concurs organitzat per l’Ajuntament de Puçol, en permetre normalitzar i augmentar la visibilitat del seu treball artístic.

Este és un món divertit però també difícil i amb alts costos. Uns costos que es veuen compensats davant les ajudes econòmiques que aporten alguns certàmens com el VII Concurs de Grafiti de Puçol organitzat des de la regidoria de Joventut, a la qual l’artista agraeix la seua gestió, ja que segons declara, normalment es troba amb nombroses dificultats en el moment de demanar permisos per portar les seues obres al carrer.
A més, este ha sigut un concurs en el qual Disneylexya s’ha sentit realment còmode, doncs la temàtica ha jugat molt a favor seu. “Normalment, els temes dels concursos no tenen gens que veure amb mi, no obstant açò en este m’he sentit molt a gust. M’encanta la música, sobretot el Rock. És alguna cosa que em motiva molt”, afirma l’artista. Sense motivació o no, el cas és que s’ha convertit en el guanyador de la cinquena edició d’aquest reconegut concurs, del que li va arribar la informació des de dos dels seus contactes: un per correu i un altre per Facebook. Els autors d’estes dues invitacions, no van dubtar de la capacitat de Disneylexya per a alçar-se amb el primer premi del certamen.

I tot açò, gràcies a un disseny molt colorit, detallat i divertit amb una “alta dosi de transmissió d’energia”, segons l’autodefinix Disneylexya. Un artista que basa principalment les seues obres en el disseny de déus ficticis, pertanyents a una mitologia inventada. Un estil que sembla ser que ara li està funcionant realment bé.

Informa: Ruth Ruiz Orenga | Fotos: Sergio Maestro

Comparteix

Icona de pantalla completa