Diari La Veu del País Valencià
Carretons i xocolatada a Puçol
L’Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni celebra el seu desé aniversari amb una especial atenció als més xicotets, als que dedica cada any una jornada en què el xocolate i els carretons (uns peculiars bous embolats infantils) són els protagonistes. Enguany també ha sigut protagonista la pluja, que va obligar a ajornar els actes… però l’afició d’estos jóvens aficionats va fer que els actes se celebraren el divendres 27 de gener. Davall la pluja, això sí.

L’afició és una cosa amb què es naix o, com a mínim, es viu des de xicotet. Durant la vesprada del divendres 27 de gener hem tingut ocasió de comprovar com els xiquets de totes les edats viuen la festa de Sant Antoni des de molt, molt jóvens (però si hi havia un en carret de bebé!).

Després d’haver-se ajornat una setmana, pel temporal, el divendres a la vesprada era el “dia dels més xicotets”, en el qual el xocolate i els carretons són els protagonistes.

Però, clar, va començar a ploure a mitjan vesprada.

Aprofitant que en un baix del carrer La Font els components de la comissió estaven preparant el xocolate, els més menuts es van acostar molt prompte, abans de les 17.30 hores marcades en la programació. Van prendre el xocolate en un vist i no vist.

I després a esperar quasi una hora.

Va començar a ploure… Un cert desànim va estendre en alguns membres de la comissió. Una altra vegada la pluja. Una altra vegada ajornar.

Ajornar?

Ni un sol xicotet es va moure del carrer. Alguns davall els balcons. Altres amb paraigua. Tots esperant que la comissió es posara les piles.

I vaja si se les va posar.

Els va tocar anar a per estos “bous embolats infantils” i li van col·locar a un les boles. Enceses, naturalment. I a córrer pels carrers.

No hi havia adults… o almenys no en el recorregut, encara que sí resguardats en portals i balcons.

Només xiquets. Davall la pluja, clar.

En moments així un entén per què hi ha aficions que perduren generació rere generació.

I eixos només són els actes infantils… a mitjanit tocava embolar el bestiar dels majors. Continuava plovent, però…

Podeu imaginar el resultat, veritat?

Informa i fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa