Diari La Veu del País Valencià
Els campions del món i l’autonòmic a l’Open Pàdel Resort de Puçol
Jesús Ribelles porta a penes dos mesos a càrrec del Pàdel ReSort i com a “festa de presentació” ha organitzat a mitjan gener un Open de pàdel que ha comptat amb una final de luxe: Edu Alonso i Alex Arroyo (campions del món infantils el passat any) contra Javi Rico i Josete Rico (el segon, campió autonòmic absolut). Molt de públic en l’esperada final, on van véncer Javi i Josete, el que demostra que este esport, que compta amb quatre milions de jugadors en este país, continua creixent a Puçol.

Jesús Ribelles va arribar a l’Open Pàdel Resort el novembre del passat any i el seu primer objectiu ha sigut contactar amb els grans jugadors de la Comunitat Valenciana per a organitzar un campionat d’un nivell mai vist a Puçol: 55 parelles es van inscriure entre les tres categories, organitzades per nivells, encara que l’espineta és que només una era femenina… a pesar que va aconseguir arribar a la final de consolació.

Este Open Pàdel Resort, un torneig que segons Jesús Ribelles, “ens situarà en el ‘top’ 20 del pàdel a nivell autonòmic. A més dels campions del món i autonòmics, hem tingut entre els participants jugadors de Puçol de gran nivell, com Rubén Linares, Emilio Plantada o Rafa Traver en la primera categoria; i Javi Lozano, Pepe Bayarri o Antonio Navarro en les categories inferiors”.

El torneig ha comptat amb el suport de la web Pàdel Comunitat i inclús es va televisar la final en streaming, a través de les xarxes socials, perquè la televisió continua sent la gran absent d’este tipus de competicions.

“Com Argentina i Espanya són els que estan estirant el carro, encara no té un seguiment televisiu, a pesar que som el segon esport a Espanya, amb quatre milions de practicants”, continua Jesús. “Vam fer gestions amb Teledeporte, però ens ha faltat temps per a entrar en la graella de programació… encara que continuarem treballant perquè ens televisen l’any que ve”.

Perquè Ribelles té clares dos coses respecte al pàdel i Puçol: primer, que a mitjan gener hi ha un buit en el calendari, perquè els jugadors estan en plena pretemporada, per la qual cosa vol consolidar eixa data com a cita dels grans jugadors en la població; i segon, que no hi ha millor forma de potenciar un esport que crear escola,
pel que ja està organitzant tornejos els caps de setmana, però el seu objectiu és fomentar el planter amb una escola per a iniciar als més xicotets en este esport.

“De moment, estem obrint tots els dies fins a les onze de la nit, per la qual cosa per falta d’horaris no serà, i tenim previst col·laborar amb els tornejos esportius que s’organitzen en les festes del poble, al setembre, però la clau serà posar en marxa una escola d’iniciació, una cosa en el que ja estem treballant”.

Pel que fa a la final d’este primer Open, va ser espectacular, però els jóvens campions del món infantils, Edu Alonso i Álex Arroyo, poc van poder fer davant de Javi i Josete Rico, una parella molt experimentada, i l’equip de l’actual campió autonòmic absolut va aconseguir una victòria còmoda per 6-2 i 6-2.

L’alcalde Enric Esteve i Jesús Ribelles van ser un dels encarregats d’entregar els premis davant d’unes dos-centes persones que s’havien donat cita entorn de la pista on es va disputar la final.

“Que vinguen a Puçol uns campions del món i també un campió autonòmic sens dubte és una bona promoció per a l’esport en la nostra població”, va assenyalar Enric Esteve al finalitzar el torneig. “I més en un mes en què també hem tingut el GR-10 Xtrem i el naixement de dos proves de trail entorn del Picaio, el que demostra que la passió per l’esport de tota classe és una realitat en el nostre poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa