Diari La Veu del País Valencià
Els alumnes preparen uns camins escolars accessibles
Al gener, els alumnes de 5é i 6é de primària dels col·legis públics Lluís Vives i Jaume I estan recorrent els distints itineraris que seguixen pel nucli urbà per arribar al col·legi cada dia. Ho fan en companyia dels seus professors i del regidor Juanjo Manzaneque, per identificar les barreres arquitectòniques que troben, de cara a construir en el futur uns camins escolars accessibles.

“Cada alumne porta un plànol del casc urbà a les mans i, per grups, recorren els diferents itineraris que porten al seu col·legi”, explica Juanjo Manzaneque. “En el plànol van marcant si l’ample de les voreres és suficient, si hi ha obstacles com fanals, si existeixen passos de vianants en els punts adequats o si hi ha rebaixes en les voreres per accedir a aquests passos”.

A més, una vegada identificades les característiques de cada camí, ho assenyalen amb empremtes adhesives roges o verdes, que indiquen si el traçat és correcte o necessita millores.

Al ser els alumnes els que identifiquen l’estat del trajecte que realitzen de sa casa al col·legi, complixen una doble funció: estan preparant el terreny per implantar els camins escolars i, al mateix temps, ajuden a fer que siguen accessibles per a tots els veïns”, finalitza Juanjo.

Esta fase d’estudi sobre el terreny ve a completar el treball que ja van realitzar en l’aula, consistent en una enquesta individual sobre els seus hàbits per anar a l’escola; i, en els pròxims mesos, tindrà continuïtat amb més activitats de conscienciació, tant per a pares com per a alumnes.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

Comparteix

Icona de pantalla completa