Danys sobretot en el camp, però les infraestructures de Puçol resistixen bé la intensa pluja

Durant el matí del divendres 20 de gener, l’alcalde Enric Esteve i l’intendent cap de la policia Vicente Giménez han estat recorrent el terme municipal per comprovar sobre el terreny les intervencions que han realitzat al llarg de la nit anterior la policia, els bombers i protecció civil. Les zones més castigades són els camps de cultiu i la platja, encara que les infraestructures han resistit bé.

Durant la vesprada i la nit del dijous, el Camí Llíria va estar tallat al trànsit amb tanques que impedien l’accés als vehicles tant des del terme del Puig com en l’accés des de Puçol. “A les 8 del matí de hui divendres, després de netejar la brigada municipal els arrossegaments que hi havia en alguns trams, s’ha obert a la circulació”, apunta Vicente Giménez.

El Camí Fons, que comunica Puçol amb el Port de Sagunt, es va tallar a mitjanit del dijous, però durant la matinada del divendres ha sigut netejat per la brigada i ja està obert. El Camí Ullals, pràcticament reservat als vehicles agrícoles, ha romàs tallat unes hores, per haver-hi algun tram inundat.

Les zones més sensibles a les pluges, que són els passos subterranis davall les vies del tren, han resistit l’aigua, com també l’ha fet el barranc, que durant el matí del divendres només presentava xicotetes zones entollades, però no acumulava aigua.

Açò és degut al fet que en la rotonda sud de la població ja s’ha obert la desviació cap al barranc del Puig de les aigües que baixen pel barranc Pascual”, puntualitza Enric Esteve. “Per tant, dins del nucli urbà de Puçol ara el barranc només porta l’aigua que arreplega de les avingudes de la pròpia població, molta menys quantitat de la que venia arreplegant fins fa unes setmanes, quan es va posar en marxa la desviació”.

En canvi, els camps de cultiu, sobretot en la zona pròxima a la platja, són els que s’han portat la pitjor part: molts d’ells completament inundats, pel que les collites de cítrics i verdures es veuran afectades.

I, finalment, en la zona de la platja el mobiliari urbà ha resistit bé l’aigua: el passeig marítim a penes conserva restes d’arena i les instal·lacions estan funcionant; això sí, hi ha una zona de l’arena on ha quedat aigua estancada, aigua que serà absorbida quan deixe de ploure.

En general les instal·lacions estan bé, encara que trombes d’aigua d’este nivell és difícil absorbir-les completament sense danys. Si no plou més les instal·lacions continuaran funcionant amb normalitat”, finalitza l’alcalde. “Encara que, això sí, de comú acord amb l’associació que els organitza, hem ajornat els actes festius de Sant Antoni perquè el temps no acompanya: la programació de divendres, dissabte i diumenge es trasllada a la setmana que ve amb el mateix horari”,

Informa i fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa