Diari La Veu del País Valencià
Programació del 10é aniversari de les festes de Sant Antoni
L’Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni va nàixer per iniciativa d’un grup de veïns i aficionats que volien recuperar la tradició del primer bou de l’any en el nucli antic de Puçol i, al mateix temps, oferir una àmplia programació d’actes per a tots els públics, incloent-hi les tradicionals calderes i la foguera junt amb la muralla.

Enguany, al complir-se el seu desé aniversari, han ampliat el programa amb una exposició en l’Espai Jove… i prometen més novetats prompte.

Estava prevista que fóra Arrels, però al final la Diputació de València ha cedit Bous al carrer, una mostra fotogràfica dels festejos en diversos carrers de poblacions valencianes, que s’ha inaugurat el dilluns 16 de gener en l’Espai Jove.

Vicente Soriano ha sigut l’encarregat de presentar l’acte, destacant com ha crescut “la programació d’estos deu anys a càrrec de l’associació del Bou de Sant Antoni, que sempre ha programat una àmplia varietat d’activitats”. Donada la situació que viu la festa dels bous al carrer, la seua intervenció ha finalitzat reclamant a tots els aficionats que “cal estar més units que mai”.

Lola Sánchez, regidora d’Hisenda i Personal, ha sigut l’encarregada d’inaugurar oficialment l’exposició, davant la impossibilitat d’acudir el regidor de festejos taurins, “pel que m’ha ficat a mi en este embolat”. Per a Lola la clau del seu èxit està en que “s’ajunten les famílies per a disfrutar de les olles, la cavalcada, la foguera, la torrá… i, per descomptat el bou”.

Per la seua banda, el president Vicente Pérez ha sigut tan breu com en ell és costum: s’ha limitat a donar les gràcies als assistents i recordar que “continuem treballant per a completar esta exposició amb unes xarrades entorn del món taurí”.

Parlant de completar, les fotos de l’exposició es completen amb una àmplia col·lecció d’escultures de Rafa Mir, algunes de la quals ja eren conegudes a Puçol perquè eixos dissenys s’utilitzen per als premis taurins potser de l’any en la població.

La programació continua el dimarts 17 amb la presentació del nou pasdoble, albaes, romeria i missa… Actes per als més menuts el divendres i, per descomptat, les dos sessions d’embolades en 24 hores: el divendres a mitjanit i el dissabte. Per a finalitzar el diumenge amb les tradicionals calderes i la foguera que, per primera vegada, tanquen la programació d’actes de l’Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni.

Programació d’actes 2017:
Dilluns, 16 gener:
20.00: Inauguració de l’exposició Bous al carrer en l’Espai Jove, en col·laboració amb la Federació de Penyes de Bous al carrer, la Diputació de València, Museu Taurí de València i l’Ajuntament de Puçol.
Dimarts, 17 gener:
19.00: Missa, presentació del nou pasdoble i albaes en honor a Sant Antoni, tot això en l’església dels Sants Joans. A continuació, romeria i albaes pels carrers Sants Antoni i Barreres.
Divendres, 20 gener:
17.30: Xocolatada en el carrer la Font.
18.30: Encierro i embolada de carretons pels carrers Sants Antoni i Barreres.
21.00: Torrà de carn.
24.00: Encierro de vaques embolades, seguit d’embolada d’una vaca i un bou de la ramaderia Perera García.
Dissabte, 21 gener:
15.30: Entrada de caixons.
16.00: Desencaixonada de dos bous de la ramaderia Vellosino.
19.00: Embolada d’una vaca.
23.30: Embolada dels dos bous de Vellosino de la vesprada. Després altra embolada.
Diumenge, 22 gener:
14.00: Repartiment de calderes.
18.00: Foguera de Sant Antoni i castell de focs artificials
Informa i fotos: Sabín | Disseny cartell: Pau Díaz

Comparteix

Icona de pantalla completa