Diari La Veu del País Valencià
Arranca des de Puçol l’octava edició del GR-10 Xtrem
Arranca des de Puçol l’octava edició del GR-10 Xtrem: 96 quilòmetres per muntanya fins a Andilla

Hui dissabte, 14 de gener, a les 6 de la matinada s’ha donat l’eixida del GR-10 Xtrem des del poliesportiu de Puçol. Per davant, 96 quilòmetres per la senda de muntanya fins arribar a Andilla esta vesprada. És la primera vegada que la prova no arriba els 300 corredors (espartans els anomenen des de l’organització), potser a causa de l’excés de proves en el calendari. De fet, demà Puçol culmina el seu cap de setmana de “passió pel trail” amb dos proves més, una de 23 i una altra d’11 quilòmetres en la muntanya Picajo.

Sobre les 5.00 de la matinada, els corredors han començat a acostar-se al Palau d’esports de Puçol per a entregar les motxilles amb el seu material personal i arreplegar els dorsals. Un moment clau en què l’organització de la prova, a càrrec de l’associació CXM de València, controla sobretot que el material obligatori estiga a punt, una cosa imprescindible per motius de seguretat.

Després dels tràmits, els corredors aprofiten els últims minuts per saludar-se entre ells, despedir-se dels seus amics i familiars, relaxar-se i, sobretot, fer-se fotos: tots volen tindre un record d’este moment, minuts abans d’afrontar la dura prova de 96 quilòmetres seguint la senda GR-10 entre Puçol i Andilla. Un autèntic desafiament per als 226 corredors que finalment han pres l’eixida, entre els quals es troben tres corredors de Puçol: Picón (que ha finalitzat les 7 edicions anteriors), Miguel Ángel (que hui corre la seua sèptima prova) i Bernardo (que ja porta quatre anys corrents el GR-10 Xtrem).

A les 6.00 de la matinada, després d’un xicotet homenatge a un dels corredors que fins hui havia finalitzat totes les edicions anteriors però una grip li ha impedit prendre l’eixida, eixien els 226 espartans des de la porta del Poliesportiu Municipal de Puçol, amb un vent més fred i molest que en edicions anteriors.

A destacar la col·laboració del Club Atletisme Puçol, que ve aportant l’esforç dels seus socis per ajudar a fer que tot isca a la perfecció, i també del Cor i Muntanya, club local que demà diumenge completarà este cap de setmana de “Passió pel trail” amb dos proves, una de 23 i una altra d’11 quilòmetres, ambdós amb la muntanya Picaio com a protagonista.

Després de l’eixida, els col·laboradors dels distints clubs organitzadors, junt amb el personal del poliesportiu, s’han ocupat del trasllat de les bosses dels esportistes fins la meta, d’arreplegar les instal·lacions del pavelló i de prendre un café en la cafeteria del poliesportiu, un detall que s’agraïx a estes hores del matí.

Esta vesprada, a La Pobleta d’Andilla, l’arribada i l’entrega de premis.

Sort, espartans.

Informa i fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa