Diari La Veu del País Valencià
Exposició de fotos ‘Rituals de festa i foc’
“Rituals de festa i foc” s’exhibix a La Barraca del 12 de gener al 12 de febrer

L’exposició de fotos Rituals de festa i foc, de David Cantillo, produïda pel Museu Valencià d’Etnologia, va començar a exhibir-se en juliol de 2015 en el propi museu; posteriorment ha recorregut distintes poblacions valencianes i, a partir del dijous 12 de gener, una selecció d’imatges arriba a l’Espai Social La Barraca de Puçol. L’acte d’inauguració comptarà amb la presència Francesc Tormo, Ximo Segura i Josep Vicent Frechina.

El foc és un historiador intens del món o, almenys, un actor recurrent. Les nostres festes són una foguera viva que manté el foc com abans el van fer els nostres avantpassats. Un foc amb què culmina la nit més important de la nostra festa… i un foc a què ens acostem disfressats de dimonis per jugar amb ell.

Així definia el Museu Valencià d’Etnologia l’exposició de fotos de David Cantillo Rituals de festa i foc, composta per més d’un centenar de fotografies en què el foc és protagonista de la festa.

L’exposiciócompleta no cap a La Barraca perquè són més d’un centenar d’imatges, pel que s’han triat les fotos que se centren en la festivitat de Sant Antoni per exhibir-les coincidint amb les festes de l’Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni”, explica Xavier Alcácer, regidor de Cultura.

L’acte d’inauguració se celebrarà dijous 12 a les 19 hores a La Barraca.

A més de les fotos inclou una xarrada titulada El foc en la festa de Sant Antoni, amb la presència de Francesc Tormo (Canals), Ximo Segura (Forcall) i Josep Vicent Frechina (Massalfassar).

L’exposició pot visitar-se gratis totes les vesprades laborables, de 15 a 21 hores, fins al 12 de febrer.

Informa: Sabín |Disseny cartell: Xavier Alcácer |Fotos: David Cantillo

Comparteix

Icona de pantalla completa