Diari La Veu del País Valencià
208 desocupats menys a Puçol
A finals de desembre, l’Ajuntament de Puçol va contractar 16 veïns a través de quatre projectes en col·laboració amb el Servef, el que ha suposat una inversió total superior a 132.000 euros. Esta xifra se suma a les dades ja conegudes a principis de desembre, quan es va saber que en l’últim any i mig el nombre de parats ha passat de 1.493 a 1.285, és a dir, 208 desocupats menys.

“Des que fa un any vam començar a visitar empreses de la població per a organitzar cursos formatius que s’ajusten a les seues necessitats, sempre hem mantingut que l’ocupació la creen les empreses no l’ajuntament”, recorda la regidora d’Ocupació, Lola Sánchez. “No obstant això, és cert que en col·laboració amb distintes institucions, en especial el Servef, estem creant contractes que van de tres a sis mesos de duració, tant per a peons de la brigada com per a tècnics en distintes àrees”.

En concret, durant el període nadalenc s’han posat en marxa quatre projectes amb el Servef. El primer d’ells, l’Emcorp, va dirigit a desocupats amb les prestacions esgotades i, gràcies als 30.000 euros que aporta el Servef, des del 27 de desembre hi ha sis persones treballant com a peons en la brigada municipal, on romandran durant tres mesos.

“Els contractes són d’un mínim de tres mesos perquè així aconseguim que puguen accedir al subsidi que oferix el govern, una cosa a la qual no tindrien dret si no han cotitzat almenys 90 dies en l’últim any”, apunta la regidora.

L’antic Salari Jove ara es denomina Ecorjv i va dirigit a titulats superiors. En el cas de Puçol s’han contractat tres tècnics per un període de sis mesos: d’informàtica, d’integració social i de suport a la dependència, la qual cosa ha suposat una inversió pròxima a 35.000 euros per a contractació temporal de jóvens.

A través de l’Emcold, que ve a cobrir el buit de les antigues Opeas, s’ha procedit a la contractació de dos tècnics d’orientació laboral per a atendre als parats de llarga duració de la població, amb una aportació del Servef de 40.000 euros, que permetrà un contracte de sis mesos i mig per a cada u d’ells.

Un projecte nou destinat a atendre als parats l’objectiu del qual, segons la responsable d’Ocupació, “és que estos dos tècnics organitzen cites personals amb els desocupats per a preparar-los un itinerari d’inserció laboral, en el que incloguen l’entrevista, els passos que han de donar per a buscar treball, l’elaboració del currículum i cursos pràctics com la recerca a través d’internet o un taller pràctic per a abordar les entrevistes de treball”.

El quart projecte és l’únic que no assumix íntegrament el Servef: s’anomena Emcord, va destinat a la contractació temporal de desocupats de llarga duració durant tres mesos i una setmana, amb una aportació de 5.500 euros a càrrec de l’ajuntament i 22.000 euros per part del Servef.

“En total parlem d’una inversió de més de 132.000 euros, la qual cosa demostra que els programes del Servef s’han revitalitzat enguany, encara que ha sigut amb una concentració de les contractacions en l’últim mes”, finalitza Lola. “De totes maneres seguix pendent la publicació de les bases del Pla d’Ocupació 2016 de la Diputació de València, que encara no s’ha convocat, encara que esperem que aparega en les primeres setmanes del nou any, el que suposarà una altra xicoteta aportació en la nostra lluita quotidiana contra la desocupació, els resultats de la qual estan ací: des que l’actual equip va començar a governar hi ha 208 desocupats menys… i continuem treballant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa