Puçol se suma a la quarta edició d' 'El dia més curt'

15 desembre 2016 01:00h
Puçol se suma a la quarta edició de “El dia més curt”, un esdeveniment internacional de curtmetratges
 
Puçol participa per primera vegada en la quarta edició del dia més curt, un esdeveniment de curtmetratges que se celebra cada 21 de desembre, el dia més curt de l'any que coincidix amb el solstici d'hivern. Esta projecció de cinema gratuïta és un esdeveniment que s'expandeix amb èxit en diversos països europeus i Puçol no ha volgut perdre's esta cita a través de projeccions en la Casa de la Cultura a partir de les 18 hores.

Puçol comença el seu camí en este esdeveniment amb dues projeccions gratuïtes en la Casa de la Cultura. La primera d'elles, serà una projecció infantil que tindrà lloc des de les 18 fins a les 19 hores. Quinze minuts després, seran els joves i adults els qui podran gaudir d'este cinema gratuït que s'allargarà fins a les 20:45. Quasi tres hores de projeccions audiovisuals en la commemoració del Dia del Curtmetratge.
 Estes projeccions enllacen amb el XS Puçol Festival de Curtmetratges que es va celebrar el passat mes d'octubre. El regidor de Cultura, Xavier Alcácer, destaca la importància d'este esdeveniment i assegura que “hem volgut sumar-nos a esta projecció gratuïta de curtmetratges de nivell i hem fet extensiva la proposta als centres d'ensenyament per a fomentar el consum audiovisual tant a nivell autonòmic com a nacional”.

Estes projeccions es donaran durant el 21 de desembre, al llarg de tota la geografia espanyola, amb una àmplia participació a la Comunitat Valenciana, i en 17 països d'Europa. Altres països de l'espectre mundial com Canadà, Argentina o Austràlia també han volgut sumar-se a este esdeveniment. En este cas, l'activitat ha estat organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Puçol, no obstant açò, empreses privades i particulars també poden organitzar les seues pròpies projeccions gratuïtes.
 Una iniciativa que va començar a França en el 2011 i a la qual a poc a poc han anat unint-se països de tot el món, com Espanya, que va iniciar la seua participació en 2013. Este 2016, Puçol no ha volgut perdre's esta oportunitat i s'ha unit a esta iniciativa amb l'objectiu de col·locar el cinema de curtmetratges espanyol en el lloc privilegiat que li correspon.

Informa: Ruth Ruiz Orenga | Disseny cartell: Sento Pascual


 
next