Diari La Veu del País Valencià
L’institut de Puçol finalitza el seu tercer intercanvi
L’institut de Puçol finalitza el seu tercer intercanvi amb l’elit educativa de Finlàndia

L’Institut d’Educació Secundària (IES) de Puçol ha finalitzat la tercera edició de l’intercanvi d’estudiants amb l’institut Järvenpään Lukion de Finlàndia, elit educativa del país escandinau. Tres alumnes espanyols van viatjar durant agost i setembre a Finlàndia, tres alumnes finesos van viatjar fins a Puçol durant octubre i novembre. Este intercanvi entre els dos instituts es realitza gràcies a una subvenció de la Unió Europea dins del programa Erasmus +.

Este intercanvi es realitza entre alumnes de segon de Batxillerat. Els tres joves escollits per a viure esta enriquidora experiència han sigut escollits escrupolosament pel centre perquè puguen estar a l’altura del nivell acadèmic de l’institut de destí.

Un institut situat a uns 30 quilòmetres de la capital Hèlsinki, i en el qual se sol·licita una nota mitjana d’un 8’5 per poder formar part d’ell. Järvenpään Lukion es troba en el podi de l’educació a Finlàndia, no solament en qualitat, sinó també en quantitat d’alumnes, doncs és l’institut de secundària més gran del país.

Els alumnes de l’intercanvi que van aterrar en l’IES de Puçol, ho feien en part, per reforçar el seu nivell d’espanyol, a través del ventall d’assignatures oferides per l’institut de la localitat. “A Finlàndia està molt assumit l’aprenentatge de les llengües, a més del finès”, assegura la directora de l’IES Puçol, Pilar Millán. Els estudiants espanyols que van viatjar a Finlàndia van gaudir d’un pla d’estudis adaptat als seus gustos i preferències educatives, en anglès i espanyol, però sense repercussió acadèmica.

Amb este tipus d’intercanvis, es pretén que els alumnes s’adapten a un altre tipus de sistema educatiu, que entren en contacte amb gent d’altres cultures i puguen aprendre i millorar el seu coneixement d’idiomes com l’anglès. “És una gran oportunitat per al creixement personal que amb 17 anys realitzen una immersió completa en un altre país”, declara la directora.

Este intercanvi ha sigut possible gràcies a una subvenció de la Unió Europea, en el programa Erasmus +, una iniciativa que s’estén fins a 2020 i que pretén fomentar l’educació, formació, joventut i esport a Europa. Este programa ha permès a l’IES Puçol que els professors reben cursos de formació a Europa, així com també este tipus d’intercanvis amb el millor institut de Finlàndia.

Informa: Ruth Ruiz Orenga | Fotos: IES Puçol

Comparteix

Icona de pantalla completa