Diari La Veu del País Valencià
Sofía Zanón, campiona d’Espanya de gimnàstica rítmica per conjunts
Després de formar-se en el Club Puçol de Gimnàstica Rítmica i ser triada per a la Selecció Espanyola de Gimnàstica Rítmica, Sofía Zanón ha completat un any espectacular en què, a més de participar en el Campionat d’Europa a Israel, ha quedat campiona per equips en les proves més importants del rànquing, incloses la Copa de la Reina i el Campionatd’Espanya celebrat a principis de desembre a Múrcia.

Sofía Zanón es va formar des de molt xicoteta en el Club Puçol de Gimnàstica Rítmica, sota la direcció de Mapi Sangil. Actualment pertany al club l’Almara de Burjassot i entrena sota la direcció de Yoli Andrés, junt amb la que va ser seleccionada en l’equip júnior individual d’Espanya.

Junt amb altres tres xiquetes, dos de Benicarló i una de Barcelona, van representar Espanya en diverses competicions internacionals (Portugal, Bielorússia) i finalment en el Campionat d’Europa Júnior que es va celebrar en la ciutat d’Holón a Israel el passat mes de juny.

Esta temporada de conjunts ha estat cedida al club Mabel de Benicarló (Castelló), amb el que han quedat campiones de l’Euskalgym, de la Copa de la Reina i campiones d’Espanya de primera categoria, este últim torneig aconseguit el passat 4 de desembre en el Campionat d’Espanya de Conjunts celebrat al Palau dels Esports de Múrcia.

Les entrenadores són Manola Belda i Blanca López i les components de l’equip són: María Añó, Noa Ros, Marta Soliva, Miriam Guerra, Sara González, Vicky Plaza i Sofía Zanón.

Informen: Julián Zanón i Sabín | Fotos: Julián Zanón

Comparteix

Icona de pantalla completa