Diari La Veu del País Valencià
Puçol commemora el Dia Mundial contra la Sida
Puçol es tenyeix de roig per a commemorar el Dia Mundial contra la Sida

Actualment, la Sida és la sisena causa de mort a nivell mundial, la segona pel que a malalties infeccioses es referix. Per açò, el dia 1 de desembre ja és internacionalment conegut com el Dia Mundial contra la Sida. Un dia al que Puçol també ha volgut unir-se a través d’una campanya de prevenció i conscienciació amb diversos esdeveniments celebrats en diferents emplaçaments municipals com l’Institut d’Educació Secundària o les zones d’oci nocturnes.

El tret d’eixida a estos esdeveniments va tenir lloc la jornada prèvia al Dia Mundial de la Sida amb la col·locació d’un llaç roig gegant en la façana de l’ajuntament, que està previst que es mantinga durant tota la setmana, si les pluges ho permeten. A més, també va tenir lloc una xarrada de Avacos, la Asociación Valenciana Contra el Sida, als alumnes de l’Escola Permanent d’Adults (EPA), en la Barraca. Tot açò acompanyat de diferents taules informatives en la mateixa Barraca, en l’ajuntament i en el Espai Jove.

Els adolescents i els joves són una part fonamental en la lluita i la prevenció d’esta malaltia. Per açò, els alumnes de l’Institut d’Educació Secundària de Puçol (IES) tampoc han volgut perdre l’oportunitat d’unir-se a aquesta commemoració, sota el lema “La sida és una ferida social, entre tots l’hem de curar”. Un lema que podia llegir-se en una pancarta situada en el pati de l’institut, on van tenir lloc diversos actes.

Entre ells, un teatre protagonitzat pels alumnes de l’assignatura d’Arts escèniques i dansa davant l’atenta mirada de tot l’alumnat del centre. En esta performance, els alumnes van voler mostrar els perills de practicar relacions sexuals sense protecció, amb un toc còmic que va mantenir al seu exigent públic molt atent. Sense oblidar que els joves també disposaven d’una taula informativa, amb jocs sobre els mites que acompanyen a aquesta malaltia, i un photocall amb mitssages de cartó sobre l’ús del preservatiu. Els alumnes de cambra de l’ESO també gaudiran de tallers organitzats per Avacos durant la setmana.

Les zones d’oci nocturn del municipi també van jugar un paper fonamental en la commemoració d’este dia. La nit del dissabte va arrancar a les 23 hores amb un concert en l’Espai Jove dels grups Júlia, Mox, Sentenciados i Orkesta Paraíso.
Una festa que va continuar amb el grup local Iknotiz a través d’un teatre de carrer en el qual reparteixen preservatius i informació per diferents zones d’oci nocturn i pubs del municipi.

Informa: Ruth Ruiz Orenga | Fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa