Diari La Veu del País Valencià
Balanç de la segona edició de les Jornades sobre CooperActivisme de Puçol
Intenses i molt enriquidores han resultat estes II Jornades sobre CooperActivisme de Puçol en la segona quinzena d’octubre, segons ens han comentat algunes de les persones assistents, fins i tot millors en continguts que les de l’edició anterior. Desgràciadament, pel que fa a l’assistència, no podem traure les mateixes conclusions i, sense cap dubte, en esta segona edició hem comptat amb menys assistents que en l’anterior.

Lamentem la saturada agenda de les principals personalitats en matèria d’ocupació del nostre municipi, com puguen ser l’Alcaldia o la Regidoria d’Ocupació i el nostre veí i director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Francisco Álvarez Molina, que en el seu moment va mostrar la intenció d’acudir a totes les ponències que la seua agenda li permetera i que, pareix, no li ha permés.

Però, evidentment, alguna responsabilitat en este sentit també haurem tingut les organitzadores d’estes jornades; segurament haver programat deu ponències i nou sessions en deu dies haja pogut influir en l’assistència; l’espai, Ateneu de Puçol, potser no siga prou conegut per la ciutadania i, estem convençudes, l’escàs pressupost dedicat a la difusió de les jornades també haurà sigut un handicap.

Després de constatar l’extraordinària qualitat i l’oportunitat evident de totes les ponències estem plenament convençudes que hem de continuar treballant per a consolidar el projecte amb unes III Jornades sobre CooperActivisme, encara que remenem de forma seriosa que esta pròxima edició no se celebre únicament en el nostre municipi.

El nostre compromís amb les Jornades sobre CooperActivisme s’ha vist reafirmat tant per la satisfacció de totes les persones assistents com per la qualitat de les ponències. Valorem de forma molt positiva l’haver donat espai i veu a projectes incipients i a projectes sorgits de la primera edició de les jornades, així com l’haver comptat amb reputats representants dels diversos temes tractats.

Comencem ja a treballar en la pròxima edició, però com desitgem millorar i aprendre, obrim, com sempre, la porta a tot tipus de col·laboracions i suggeriments. La nostra intenció és portar les jornades en 2017 a distints municipis i ciutats del nostre entorn, intentant que els projectes que allí puguen existir tinguen espai i veu per a donar-se a conéixer, promovent, en la mesura de les possibilitats, les sinergies de l’entramat de projectes cooperatius i activistes que puguen sorgir, potenciant els espais i moments de trobada i debat, proposant tallers temàtics i visites a distintes iniciatives que puguen resultar d’interés i, per descomptat, aconseguint acostar a la gent les millors veus en matèria d’autogestió, sobirania alimentària i energètica, decreixement i cooperactivisme que puguem conéixer.

Vos adjuntem un enllaç als vídeos de totes les ponències para que, si així ho desitgeu, disfruteu amb els diferents continguts i propostes.

Informen: Raül Robert, Cohabitatge i Sostre Civic, Cohousing, vivenda col·laborativa

Comparteix

Icona de pantalla completa