Puçol - Acte per lluitar contra la violència masclista

24 novembre 2016 01:00h
Divendres 25 de novembre, al migdia, tots junts en la porta de l'ajuntament per lluitar contra la violència masclista i recordar que hòmens i dones som iguals, ni més ni menys
 
Associacions locals, alumnes de l'institut, escola d'adults, residència de la tercera edat, tallers municipals, colombaires, veïns i polítics es donen cita el 25 de novembre, a les 12 del migdia, a la plaça Joan de Ribera, enfront de l'ajuntament, per a dir no a la violència de gènere; i ho diuen amb poesies, manifestos, cançons, pancartes i una representació teatral. Una oportunitat única per a proclamar tots junts que hòmens i dones “Som iguals, ni més ni menys”.

L'eslògan que ha utilitzat la Regidoria de la Dona des de principis d'any serveix per donar unitat a l'acte que cada any es realitza el 25 de novembre en la porta de l'ajuntament de Puçol i que enguany comptarà amb una àmplia representació del teixit social per a repetir una vegada més que no hi ha diferències: hòmens i dones som iguals, ni més ni menys.

Enguany la campanya va començar quinze dies abans, amb un espot publicitari en què participen representants de multitud de clubs i associacions locals recordant que no hi ha diferències entre hòmens i dones.

Una setmana després, un vídeo amb el testimoni de tres veïnes que han patit el maltractament per part de les seues parelles va començar a difondre's per les xarxes socials municipals. Uns testimonis especialment durs perquè demostren que la violència masclista no és un problema llunyà, també a Puçol hi ha casos especialment dolorosos, de dones que finalment han dit prou i han denunciat a les seues parelles.
 

L'acte central, el divendres 25 al matí, comença a les 11.30 hores, amb el repartiment de polseres contra la violència de gènere a tots els assistents a la plaça Joan de Ribera.

I al tall del migdia comencen les aportacions dels distints col·lectius de la població: els alumnes del club de convivència, els pares del centre de dia de menors, els estudiants del taller de jardineria, jóvens i adults de l'EPA, majors del taller de la memòria, alumnes del centre de rehabilitació, dones del taller de teatre, alumnes i professors de l'institut, funcionaris de l'Ajuntament, regidors, veïns i, com a colofó, la solta de coloms després d'un minut de silenci.

Una àmplia programació en què cada grup reclama la igualtat a la seua manera: llegint poesies, cantant cançons emblemàtiques, mostrant pancartes dissenyades per ells mateixos, llegint un manifest contra la violència o, senzillament, acompanyant el minut de silenci o aplaudint el vol dels coloms que tanquen l'acte.
 

Tots junts, el divendres 25 a les 12 del migdia en la plaça de l'ajuntament.

No faltes. És hora de deixar clara la nostra postura: Som iguals, ni més ni menys.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro


 
next