Diari La Veu del País Valencià
Puçol – Per què buscar fora el que tens ací?
Una pregunta sintetitza la filosofia de comerciants i esportistes: Per què buscar fora el que tens ací?

El dilluns 21 es va firmar el conveni de col·laboració de l’ACEP (Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol) amb el Club Handbol Puçol i el Club Atletisme Puçol, per mitjà del qual els socis de les dos entitats que presenten el seu carnet en qualsevol comerç de l’associació obtindran descomptes addicionals. L’objectiu dels comerciants, que són al seu torn un dels grans suports de l’esport local, és animar a altres clubs a firmar acords semblants en el futur.

El Club Handbol Puçol compta en l’actualitat amb 80 jugadors, el Club d’Atletisme Puçol amb 380 socis i l’Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol amb més de 100 xicotets i mitjans establiments. L’objectiu de les tres parts està clar: fidelitzar clients en la població, unir esforços i aconseguir que tots isquen beneficiats.

I per a això res millor que recolzar-se uns als altres.

Després dels sortejos mensuals, la fira a la primavera i la campanya nadalenca, ara ACEP dóna un pas avant i inicia una sèrie de convenis amb els clubs i associacions de la població per a aplicar descomptes que inviten els seus socis i familiars a comprar en els comerços locals.

L’única cosa que demanem per aplicar descomptes als jugadors d’ambdós clubs és que presenten el seu carnet de soci tot just a l’hora de comprar”, explica Gonzalo Alcácer, president del club. “Ells obtindran descomptes interessants i els nostres clients no se’n van a altres poblacions a comprar el que ja tenen ací, en el seu poble”.

Carlos Uceda, president del club d’handbol local, va ser l’encarregat de firmar el conveni, després del que va destacar que “no sols ens permet obtindre descomptes en botigues d’esports, sinó en totes les de l’associació, que són més d’un centenar. A més, no hem d’oblidar que els nostres col·laboradors publicitaris estàn ací, en l’ACEP, i nosaltres també hem de recolzar-los”.

Carlos, com la resta de clubs locals, sap que el comerç local és un patrocinador habitual dels equipatges, el material esportiu, la publicitat i, en definitiva, tot el que necessita un club xicotet per continuar funcionant. D’ací que el seu col·lectiu haja sigut dels primers a adherir-se al conveni amb l’ACEP.

Per la seua banda, el portaveu dels atletes, Paco Ramírez, subratlla la necessitat de potenciar esta “germandat entre els distints clubs esportius i també d’estos amb els comerciants. Junts podem fomentar el comerç local, perquè també ens beneficia a nosaltres… i com millor vaja el comerç més suport tindrem per a l’esport”.

El conveni ja ha entrat en vigor i els descomptes ja són aplicables en el centenar d’establiments de l’ACEP, per la qual cosa els socis de l’handbol i l’atletisme han de portar sempre a mà el seu carnet, per si han d’acudir a algun comerç local… i si la resta de clubs locals estan interessats a seguir el seu exemple, l’única cosa que han de fer és contactar amb els comerciants i arribar a un acord.

Una cosa molt fàcil d’aconseguir perquè, com assenyalen des de la directiva de l’ACEP: “Per què buscar fora si ho tens ací, en el teu poble?”.

Informa i fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa