Diari La Veu del País Valencià
Huit jóvens de Puçol participen en un curs de restauració
Huit jóvens de Puçol participen en un curs de restauració per a facilitar la seua entrada al món laboral

La Regidoria de Benestar Social ha posat en marxa un curs de formació basat en treballs de manteniment d’espais municipals. Els beneficiaris d’aquest programa són jóvens desempleats de Puçol, d’entre 16 i 24 anys i amb ganes de treballar. A través d’aquest curs s’inicien en treballs d’obra, pintura i de millora d’espais durant dos mesos i mig.

Ara es troben treballant en els col·legis públics Bisbe Hervás i Lluís Vives. Altres emplaçaments municipals com el col·legi Jaume I, el parc Ribelles o la travessia del Vallet ja han millorat el manteniment de les seues instal·lacions gràcies a la labor dels becats. Al principi, eren huit els jóvens que es van beneficiar d’aquest curs. Ara són un menys. Una de les xiques que participava ha sigut contractada externament arran de la bona labor i actitud que estava desenrotllant en el curs.

Els jóvens treballen cinc dies a la setmana des de les huit del matí a les dos del migdia, en el mateix horari que les brigades d’obres municipals, perquè també es pretén que coneguen aquesta labor. D’altra banda, es pretén que els beneficiaris s’inicien en el món laboral i es fomente el seu sentit de la responsabilitat per a quan aconseguisquen un futur contracte laboral.

Cada un d’ells realitza en els distints emplaçaments, treballs tant interiors com exteriors, des de pintar una tanca a arreglar un taulellet. Entre ells es van intercanviant en les diferents tasques a realitzar. El monitor del curs, Marcos Antonio García, que controla totes les seues labors assegura que “hi ha hagut una clara millora en el seu treball, des del primer dia fins hui s’ha notat un gran canvi”.
Aquest projecte té una gran acceptació entre els emplaçaments que s’han beneficiat d’aquetes millores. La directora del col·legi Luís Vives, Pepa Gallego, ha declarat que “al centre estem molt contents, estan fent un gran treball”.

“Enguany s’han multiplicat per dos els pressupostos per aquestes beques”, destaca la regidor de Benestar Social, Mar Mazo. “En aquest cas, és un projecte coordinat amb la Regidoria d’Educació i la d’Urbanisme, és un treball conjunt del qual es beneficien sobretot els alumnes participants”.

Informa: Ruth Ruiz Orenga | Fotos: Pau Díaz

Comparteix

Icona de pantalla completa